1
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و طراحی دانشگاه کشاورزی گرگان
2
دانشیار گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4
- استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5
دانشجوی دکتری مهندسی مواد و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
آرد بلوط بواسطه دارا بودن خواص تغذیهای و درمانی بالا میتواند در تهیه محصولات فاقد گلوتن برای بیماران سیلیاک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، استفاده از اینولین به عنوان یک ترکیب پریبیوتیک و فیبر محلول در غنیسازی محصولات پخت فاقد گلوتن کاربرد دارد. در این پژوهش، آرد بلوط در پنج سطح مختلف (5، 10، 15، 20 و 25 درصد) به عنوان جایگزین آرد برنج و اینولین در چهار سطح متفاوت (0، 5، 10 و 15 درصد) جهت غنیسازی به خمیر افزوده شد. برخی از خواص فیزیکوشیمیایی (محتوای رطوبتی، دانسیته و پارامترهای رنگ) و همچنین خواص رئولوژیکی (ضریب قوام و اندیس رفتار جریان) خمیر کیک مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که افزایش درصد آرد بلوط و اینولین موجب کاهش میزان روشنایی و همچنین افزایش میزان قرمزی و زردی رنگ خمیر کیک شد. با افزایش درصد آرد بلوط و اینولین افزوده شده محتوای رطوبتی و دانسیته نمونههای خمیر نسبت به نمونه شاهد به ترتیب افزایش و کاهش یافتند. نتایج حاصل از مطالعه رفتار رئولوژیکی نشان داد که نمونهها دارای رفتار رقیق شونده با برش (سودوپلاستیک) بودند. همچنین با استفاده از مدلهای پاورلا و هرشل بالکلی مشخص شد که افزودن اینولین و آرد بلوط به خمیر کیک، مقدار ضریب قوام (k) و اندیس رفتار جریان (n) به ترتیب افزایش و کاهش یافت.
مختاری,زهره , ضیایی فر,امان محمد , اعلمی,مهران , کاشانی نژاد,مهدی و آقاجان زاده سورکی,سارا . (1397). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد بلوط و اینولین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), 23-38.
MLA
مختاری,زهره , ضیایی فر,امان محمد , اعلمی,مهران , کاشانی نژاد,مهدی , و آقاجان زاده سورکی,سارا . "بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد بلوط و اینولین", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 84, 1397, 23-38.
HARVARD
مختاری,زهره,ضیایی فر,امان محمد,اعلمی,مهران,کاشانی نژاد,مهدی,آقاجان زاده سورکی,سارا. (1397). 'بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد بلوط و اینولین', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), pp. 23-38.
CHICAGO
زهره مختاری, امان محمد ضیایی فر, مهران اعلمی, مهدی کاشانی نژاد و سارا آقاجان زاده سورکی, "بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد بلوط و اینولین," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 84 (1397): 23-38,
VANCOUVER
مختاری,زهره,ضیایی فر,امان محمد,اعلمی,مهران,کاشانی نژاد,مهدی,آقاجان زاده سورکی,سارا. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد بلوط و اینولین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(84): 23-38.