ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی متیل سلولز حاوی اسانس زنیان (Carum copticum L.) و عصاره زردچوبه (Curcuma longa L.) بر کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت مرغ نگهداری شده در یخچال

نویسندگان
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
لیستریا مونوسیتوژنز یک باکتری پاتوژن با منشأ غذایی و عامل ایجاد بیماری لیستریوزیس است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی متیل سلولز حاوی اسانس زنیان (Carum copticum L.) و عصاره زردچوبه (Curcuma longa L.) بر کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت مرغ نگهداری شده در یخچال انجام گردید. برای این منظور، نمونه های گوشت مرغ با غلظت‌های 3/0، 45/0 و65/0% اسانس زنیان و غلظت های ۲۵/۰ و ۵/0%، عصاره زردچوبه درگروه های مختلف پوشش داده شدند. درگروه کنترل بجای محلول پوشش از آب مقطر استریل استفاده گردید. عمل پوشش دهی به صورت غوطه وری انجام گرفت. سپس کلیه نمونه‌ها در یخچال نگهداری شده و در روزهای صفر، 4 و 8 از بابت لیستریا مونوسیتوژنز مورد شمارش قرار گرفتند. در مطالعه حاضر، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) اسانس زنیان معادل 064/0% تعیین شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بین تعداد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز شمارش‌شده در نمونه‌های دارای پوشش نسبت به نمونه‌های فاقد پوشش تفاوت معنی‌داری وجود دارد (p<0.001). آنالیز آماری داده ها نشان داد در تمام گروه‌ها میانگین لگاریتم تعداد باکتری از روز ۱ تا 8 روند کاهشی را نشان دادند. درمجموع با توجه به نتایج بدست آمده، می توان نتیجه گیری کرد که از پوشش خوراکی متیل سلولز حاوی اسانس زنیان و عصاره زردچوبه می توان به منظور کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت مرغ استفاده کرد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Evaluation of methyl cellulose edible coating incorporated with Carum copticum L. essential oil and Turmeric (Curcuma longa L.) extract on growth control of Listeria monocytogenes inoculated to chicken meat portions storaged at 4˚C

نویسندگان English

Elham Merrikhi Ardebili
Mohammad Mohsenzadeh
Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad
چکیده English

Listeria monocytogenes is a foodborne bacterial pathogen causing Listeriosis. The aim of this study was to evaluate the effect of methyl cellulose edible coatings containing Carum copticum L. essential oil and turmeric (Curcuma longa L.) extract to control the growth of L. monocytogenes inoculated in chicken portions storaged at 4°C. For this purpose, chicken meat samples were coated with different concentrations of 0.3, 0.45 and 0.65% of essential oil and concentrations of 0.25 and 0.5% of turmeric extract. In the control group, sterile distilled water was used instead of the solution. The samples were coated by dipping method. All specimens were then stored in the refrigerator and counted for L. monocytogenes on days 0, 4 and 8. In the present study, the minimum inhibitory concentration (MIC) of Carum copticum essential oil was 0.064%. The results of this study showed that there is a significant difference between L. monocytogenes population in coated and non-coated chicken samples (p<0.001). Statistical analysis showed that the mean log of the number of bacteria in all groups from day 1 to 8 showed a decreasing trend. In total, according to the results, it can be concluded that methyl cellulose coating containing Carum copticum EO with turmeric extract can be used to control the growth of L. monocytogenes in chicken meat.

کلیدواژه‌ها English

Listeria monocytogenes
Turmeric extract (Curcum longa L.)
Carum copticum essential oil
Methyl cellulose
Inhibitory effect