1
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی،آمل، ایران
2
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
چکیده
در این پژوهش، سه غلظت مختلف کنسانتره خرما رقم زاهدی( %2 ،%4 و 6%) در تولید پنیر پروسس فرموله شده به کار گرفته شد. آنالیز بافت (سختی، چسبندگی، مدول جهندگی و شکنندگی) و ارزیابی حسّی (طعم، سختی بافت، رنگ و پذیرش کلی) پنیر پروسس فرموله شده در طی دوره نگه داری( 40،20،0 و60روز) مورد بررسی قرار گرفت.نتایج آنالیز بافت، حاکی از این بود که سختی و مدول جهندگی با افزایش زمان نگه داری، کاهش یافته اند،در حالی که چسبندگی و شکنندگی در همه نمونه ها روند رو به رشدی را داشته است و فقط میزان مدول جهندگی، تحت تاثیر غلظت کنسانتره خرما نبوده است.بطور کلی نمونه حاوی 6 درصد کنسانتره خرما، میزان سختی بالاتری را نسبت به سایر تیمارها نشان داد(87.67 در روز 60 ام نگهداری) (05/0>P).نتایج ارزیابی حسی بیانگر این موضوع بود که نمونه با 4 درصد کنسانتره خرما، سختی و طعم مطلوب تری نسبت به دیگر نمونه ها نشان داده است و نمونه دیگر با 2 درصد کنسانتره خرما،بهترین کیفیت رنگ رانسبت به همه تیمارها،در مدت زمان نگه داری داشت.از لحاظ پذیرش کلی نیز، نمونه حاوی 4 درصد کنسانتره خرما،امتیاز بالاتری رانسبت به دیگر نمونه ها به خود اختصاص داده است.
ارجمندیان,عاطفه , آریایی,پیمان و معتمد زادگان,علی . (1397). ارزیابی ویژگیهای بافتی و حسی پنیر پروسس فرموله شده با کنسانتره خرما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(83), 101-112.
MLA
ارجمندیان,عاطفه , آریایی,پیمان , و معتمد زادگان,علی . "ارزیابی ویژگیهای بافتی و حسی پنیر پروسس فرموله شده با کنسانتره خرما", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 83, 1397, 101-112.
HARVARD
ارجمندیان,عاطفه,آریایی,پیمان,معتمد زادگان,علی. (1397). 'ارزیابی ویژگیهای بافتی و حسی پنیر پروسس فرموله شده با کنسانتره خرما', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(83), pp. 101-112.
CHICAGO
عاطفه ارجمندیان, پیمان آریایی و علی معتمد زادگان, "ارزیابی ویژگیهای بافتی و حسی پنیر پروسس فرموله شده با کنسانتره خرما," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 83 (1397): 101-112,
VANCOUVER
ارجمندیان,عاطفه,آریایی,پیمان,معتمد زادگان,علی. ارزیابی ویژگیهای بافتی و حسی پنیر پروسس فرموله شده با کنسانتره خرما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(83): 101-112.