1
استادیار تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
2
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
3
استاد شیمی پلیمر، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده
چکیده
هدف از این تحقیق تهیه جاذب اختصاصی جدید برای حذف آفلاتوکسین M1 بعنوان یکی از عوامل آلاینده و ضد سلامتی شیر است. برای این منظور، جاذب اختصاصی آفلاتوکسین M1 بر روی صفحات استیل ضد زنگ با استفاده از روش پلیمریزاسیون حرارتی تودهای پوشش داده شد. کارآیی جذب جاذب طراحی شده در محلول مدل آبی و نمونه شیر خام گاو حاوی 500 نانوگرم بر کیلوگرم آفلاتوکسین M1 (10 برابر حد مجاز استاندارد آفلاتوکسین در شیر گاو) با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ظرفیت جذب آفلاتوکسین M1 در محلول مدل و نمونه شیر به ترتیب برابر با 32/93 و 31/90 % میباشد. همچنین بررسی تاثیر تیمار شیر با جاذب طراحی شده بر ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی شیر نشان داد که این تیمار تاثیر معنیداری بر ویژگیهای تغذیهای و کیفی شیر خام ندارد (05/0<p).
بدبدک,صمد , آقا فرمانی,بیوک , حصاری,جواد , پیغمبردوست,سیدهادی و مهکام,مهرداد . (1397). طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین 1M از شیر خام گاو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(83), 71-78.
MLA
بدبدک,صمد , آقا فرمانی,بیوک , حصاری,جواد , پیغمبردوست,سیدهادی , و مهکام,مهرداد . "طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین 1M از شیر خام گاو", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 83, 1397, 71-78.
HARVARD
بدبدک,صمد,آقا فرمانی,بیوک,حصاری,جواد,پیغمبردوست,سیدهادی,مهکام,مهرداد. (1397). 'طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین 1M از شیر خام گاو', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(83), pp. 71-78.
CHICAGO
صمد بدبدک, بیوک آقا فرمانی, جواد حصاری, سیدهادی پیغمبردوست و مهرداد مهکام, "طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین 1M از شیر خام گاو," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 83 (1397): 71-78,
VANCOUVER
بدبدک,صمد,آقا فرمانی,بیوک,حصاری,جواد,پیغمبردوست,سیدهادی,مهکام,مهرداد. طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین 1M از شیر خام گاو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(83): 71-78.