کاربرد توأم پلی‌آمین ها و کایتوزان بر ترکیبات زیستی فعال و قهوه‌ای شدن پسته تر

نویسندگان
1 دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان
2 دانشگاه ولی عصررفسنجان
3 دانشگاه ولی عصر رفسنجان
چکیده
به منظور حفظ کیفیت میوه و بررسی تغییرات رنگ میوه و قهوه‌ای شدن میوه آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با محلول‌پاشی پلی‌آمین (شاهد، پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین) هر کدام به غلظت 1 میلی‌مولار قبل از برداشت، استفاده از پوشش کایتوزان (بدون پوشش و 1 درصد کایتوزان) و زمان انبارمانی (0، 20 و 40 روز) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار روی میوه پسته تر رقم اکبری انجام‌ گرفت. شاخص‌های مختلف کیفیت میوه شامل ترکیبات فنلی، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت پوست، رنگ پوست نرم و قهوه‌ای شدن طی انبار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات فنلی پوست‌ و مغز، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت و شاخص‌های رنگ پوست نرم با افزایش زمان انبارمانی کاهش یافت و کاربرد پلی‌آمین ها سبب بهبود و حفظ کیفیت میوه طی انبار گردید که در این بین تاثیر پوتریسین نسبت به اسپرمین و اسپرمیدین بر ویژگی‌های اندازه‌گیری شده بیشتر بود. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از پوشش یک درصدی کایتوزان به ‌همراه پلی‌آمین‌ها طی انبار سبب حفظ رطوبت، شاخص‌های رنگ پوست نرم، مقدار آنتوسیانین ترکیبات فنلی و فعالیت ضداکسیداسیونی طی مدت‌زمان انبارمانی گردید. که در این بین کاربرد توأم پوتریسین و کایتوزان بیشترین تاثیر را بر حفظ ویژگی پسته تر و کاهش قهوه‌ای شدن طی انبار داشت. لذا محلول‌پاشی قبل از برداشت پسته با پلی‌آمین‌ها به‌ویژه پوتریسین با غلظت 1 میلی‌مولار و پوشش‌دار کردن پسته با کایتوزان سبب کاهش میزان قهوه‌ای شدن و حفظ ترکیبات زیستی فعال طی انبارمانی پسته تر گردید.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Combined application of polyamines and chitosan on bioactive compound and browning of fresh pistachio

چکیده English

In order to maintain the quality of pistachio fruit and evaluation of fruits color changes and browning an experiment was conducted as block completely randomizes design as factorial with three factors: perharvest polyamines forms applications: putrescine, spermidine, and spermine at 1 mM; chitosan (0 and 1%) and storage periods (0, 20 and 40 days of storage) with three replications on ‘Akbari’ cultivar. In this study fruits and hull water, hull and shell indices, pigments, hull and kernel phenolic compounds, polyphenol oxidase and antioxidant activity were measured. The results showed that hull and kernel phenolic compounds, polyphenol oxidase, antioxidant activity, anthocyanin, hull water, hull color indices were decreased during storage period and perharvested application of polyamines maintained these traits during storage. Among polyamines, putrescine had the highest influence on these traits compared to spermidine and spermine. The results also showed that chitosan application also maintains hull and kernel phenolic compounds, polyphenol oxidase, antioxidant activity, anthocyanin, hull water, hull color indices in pistachio treated-fruits and untreated-fruits with polyamines during storage. The results also indicated that combined application of putrescine and chitosan had the greatest effect on maintaining pistachio characteristics and reducing the percentage of fruits browning during storage. Therefore, according to the results of this study, the use of putrescine with a concentration of 1 mM before harvest following chitosan coating can plays an important role in maintaining the quality of fresh pistachio fruit during storage.

کلیدواژه‌ها English

Antioxidant activity
phenolic compounds
Polyphenol oxidase
Storage