2
سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه
3
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
چکیده
آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه کپکها هستند که بوسیله گونههای کپک آسپرژیلوس تولید میگردند. آفلاتوکسین یکی از شایعترین سموم قارپی است که غالبا در شیر و فرآوردههای شیری یافت میشود و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و روش HPLC بود. در این مطالعه مقطعی، تعداد 129 نمونه پنیر سفید تولید شده از کارخانه فراوردههای لبنی شهر مشهد در فصل تابستان 1395 جمعآوری و تعداد 82 نمونه از نظر وجود آفلاتوکسین M1 با استفاده ازروش الایزا و 47 نمونه نیز با استفاده از روش HPLC در خصوص وجود آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/22 و آزمونهای آماری T-student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مطابق نتایج بدست آمده درصد آلودگی در نمونه پنیرهای مورد آزمون مطابق روش الایزا و HPLC به ترتیب 68.22 درصد و 64.58 درصد بود که تفاوت آماری معنیداری در سطح 5 درصد (0.05
خوری,مرضیه , خوری,عصمت و محمدی ثانی,علی . (1397). بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(81), 229-236.
MLA
خوری,مرضیه , خوری,عصمت , و محمدی ثانی,علی . "بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 81, 1397, 229-236.
HARVARD
خوری,مرضیه,خوری,عصمت,محمدی ثانی,علی. (1397). 'بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(81), pp. 229-236.
CHICAGO
مرضیه خوری, عصمت خوری و علی محمدی ثانی, "بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 81 (1397): 229-236,
VANCOUVER
خوری,مرضیه,خوری,عصمت,محمدی ثانی,علی. بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(81): 229-236.