در این پژوهش نانو ریز پوشانی اسیدهای چرب امگا-3 با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی(CCD) بهینهسازی شد. نانو ذرات حاوی امگا-3 توسط دیواره ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از تکنیک کواسرواسیون تولید شدند. بر اساس نتایج حاصل از تأثیر سه متغیر مستقل غلظت ژلاتین ماهی (66%-33%)، غلظت امگا-3 (30%-10%) و دور هموژنایزر در سه سطح (rpm20000,15000,10000) بر متغیرهای وابسته رطوبت، رنگ پودرهای تولیدی و ریزساختار مشخص شد. بر اساس نتایج، تغییر دور هموژنایزر بیشترین تأثیر را بر اندازه ذرات داشت. بررسی مورفولوژی پودرها نشان داد که پودرهای تولیدی دارای سطحی نسبتاً صاف و شکننده بودند ودر برخی نمونهها نیز تخلخل مشاهده شد. علاوه بر این، مقدار رطوبت نانو کپسولهای خشکشده با خشککن انجمادی در محدوده 3/7% الی2/4% بوده و مهمترین عامل تأثیرگذار بر رطوبت تغییرات غلظت ژلاتین ماهی بود. همچنین، با افزایش غلظت ژلاتین ماهی، میزان رطوبت نانو کپسولها افزایشیافت. طبق نتایج حاصل از آنالیز شاخصهای رنگ، تغییرات غلظت ژلاتین ماهی بیشترین تأثیر را در میزان تغییرات روشنایی (L*) پودرهای تولیدی داشت؛ بهطوریکه با افزایش غلظت ژلاتین ماهی، روشنایی نانو کپسولها کاهش و بر میزان زردی (b*) پودرهای تولیدی افزوده شد.
جعفرپور,سید علی . (1397). وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-3 تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(81), 49-61.
MLA
جعفرپور,سید علی . "وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-3 تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 81, 1397, 49-61.
HARVARD
جعفرپور,سید علی. (1397). 'وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-3 تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(81), pp. 49-61.
CHICAGO
سید علی جعفرپور, "وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-3 تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 81 (1397): 49-61,
VANCOUVER
جعفرپور,سید علی. وویژگیهای رنگ، رطوبت و ریزساختار نانو کپسولهای امگا-3 تولیدشده با استفاده از تکنیک کواسرواسیون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(81): 49-61.