1
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
دانشجوی دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4
هیات علمی
5
هیات علمی دانشگاه گرگان
چکیده
در این پژوهش، اثر هیدرولیز آنزیمی کازئین بر درجه هیدرولیز، ویژگیهای عملکردی (مانند انحلالپذیری، امولسیون-کنندگی و کفکنندگی)، فعالیت آنتیاکسیدانی (مانند مهاررادیکال آزاد DPPH، مهار رادیکال ABTS، قدرت احیاءکنندگی، مهار رادیکال هیدروکسیل، فعالیت آنتیاکسیدانی در امولسیون و شلاتهکنندگی یونهای آهن و مس) ارزیابی شد. فرآیند هیدرولیز با استفاده از آنزیم پانکراتین و نسبت آنزیم به سوبسترای (وزنی/وزنی 3-5/0%)، بهمدت 180 دقیقه انجام شد. نتایج نشان دادند که، هیدرولیز آنزیمی کازئین موجب بهبود ویژگی انحلالپذیری، تغییر در فعالیت امولسیون-کنندگی و کفکنندگی (بهویژه در pH اسیدی) شد. بهطورکلی، کازئین هیدرولیز شده در نسبت آنزیم به سوبسترا 5/2 درصد، بهترین ویژگیها را از خود نشان داد. هیدرولیز کازئین با 5/2درصد پانکراتین بهترتیب منجر به افزایش مهاررادیکال DPPH (از 13/11 به 17/42 درصد)، ABTS (01/22 به 31/84 درصد)، ظرفیت آنتیاکسیدانی معادل ترولوکس (51/0 به 28/2 میلیمولار)، قدرت احیاء کنندگی (41/0 به 62/0)، مهار رادیکال هیدروکسیل (31/13 به 01/73 درصد) و ترکیبات واکنشپذیر اسید تیوباربیتوریک یا TBARS (41/0 به 25/0 میلیگرم در لیتر امولسیون) شد. همچنین، بهترتیب فعالیت شلاتهکنندگی یون آهن (7/19 به 9/68درصد) و فعالیت شلاتهکنندگی یون مس (49/2 به 38/17درصد) قبل و بعد از هیدرولیز تغییر کرد. نتایج نشان دادند که هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین، روشی موثر برای تولید محصولی با ویژگی-های آنتیاکسیدانی و عملکردی مناسب و قابل استفاده در فرمولاسیون امولسیونهای غذایی مختلف است.
صادقی ماهونک,علیرضا , سرابندی,خشایار , همیشه کار,حامد , قربانی,محمد و جعفری,سید مهدی . (1397). اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عملکردی کازئین هیدرولیز شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(80), 303-318.
MLA
صادقی ماهونک,علیرضا , سرابندی,خشایار , همیشه کار,حامد , قربانی,محمد , و جعفری,سید مهدی . "اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عملکردی کازئین هیدرولیز شده", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 80, 1397, 303-318.
HARVARD
صادقی ماهونک,علیرضا,سرابندی,خشایار,همیشه کار,حامد,قربانی,محمد,جعفری,سید مهدی. (1397). 'اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عملکردی کازئین هیدرولیز شده', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(80), pp. 303-318.
CHICAGO
علیرضا صادقی ماهونک, خشایار سرابندی, حامد همیشه کار, محمد قربانی و سید مهدی جعفری, "اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عملکردی کازئین هیدرولیز شده," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 80 (1397): 303-318,
VANCOUVER
صادقی ماهونک,علیرضا,سرابندی,خشایار,همیشه کار,حامد,قربانی,محمد,جعفری,سید مهدی. اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی کازئین با پانکراتین بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عملکردی کازئین هیدرولیز شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(80): 303-318.