1
مرکز آموزش، تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
2
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
3
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی
چکیده
درون پوشانی یکی از مؤثرترین روش های افزایش قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک است. در این مطالعه امکان استفاده از پوشش آلژینات-سیلیس به منظور درون پوشانی لاکتوباسیلوس کازئی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، فرآیند درون پوشانی با آلژینات سدیم 1/5 درصد وسه سطح مختلف از سیلیس (5، 10 و 15 درصد حجمی/ حجمی) با روش اکستروژن انجام شد. زنده مانی باکتری های آزاد و درون پوشانی شده در دمای 4 درجه سانتی گراد طی 28 روز بررسی گردید. واکنش شیمیایی و ایجاد پیوند میان ژل آلژینات و سیلیس بوسیله طیف سنجی FT-IR تأیید شد. با اضافه شدن سیلیس، اندازه کپسول ها افزایش یافت ولی تأثیری بر راندمان درون پوشانی نداشت . نتایج نشان داد تعداد سلول های آزاد پس از اتمام زمان نگهداری 32/3 سیکل لگاریتمی کاهش یافت، درحالی که نمونه ای آلژینات و آلژینات با 5 درصد سیلیس در قابلیت زنده مانی باکتری در مدت زمان 14 روز مشاهده نگردید. با افزایش غلظت سیلیس، تعداد باکتری های زنده در طی دوران نگهداری کاهش یافت.
نجف نجفی,مسعود , ضیائیان یزدی نژاد,فرزانه و سرابی,محبوبه . (1397). ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(80), 87-96.
MLA
نجف نجفی,مسعود , ضیائیان یزدی نژاد,فرزانه , و سرابی,محبوبه . "ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 80, 1397, 87-96.
HARVARD
نجف نجفی,مسعود,ضیائیان یزدی نژاد,فرزانه,سرابی,محبوبه. (1397). 'ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(80), pp. 87-96.
CHICAGO
مسعود نجف نجفی, فرزانه ضیائیان یزدی نژاد و محبوبه سرابی, "ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 80 (1397): 87-96,
VANCOUVER
نجف نجفی,مسعود,ضیائیان یزدی نژاد,فرزانه,سرابی,محبوبه. ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(80): 87-96.