2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، علوم تحقیقات تهران
3
دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران - گروه فنی و مهندسی
چکیده
در این پژوهش فیلم های نانو کامپوزیتی LDPE/Ag/Tio2 توسط روش سل – ژل با درصد های وزنی 1% و 3% و %5 نانو نقره و % 5/0 ، % 5/1 و % 5/2 دی اکسید تیتانیوم تولید شده و سپس خاصیت ممانعت از رشد فیلم های تولیدی با تست هاله عدم رشد شاخص های میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس ، اشرشیا کلای ، کاندیدیا البیکانس و اسپرژیلوس نایجر مورد بررسی قرار گرفته و سپس زمان ماندگاری ماهی سوف با پوشش انواع فیلم های تولیدی تا روز بیستم مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتاً تصدیق حضور نانو مواد از طریق آزمایش FE-SEM صورت پذیرفت. تاثیر غلظت های مختلف نانو نقره و دی اکسید تیتانیوم بر کاهش رشد اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس ، کاندیدیا البیکانس و اسپرژیلوس نایجر نتایج معنی داری را نشان داد ( 0.05 > p ) بر طبق این نتایج فیلم تولیدی حاوی 5% نانو نقره و % 5/2 دی اکسید تیتانیوم بالاترین و تیمار شاهد پایین ترین قطر عدم هاله رشد را دارا بودند. همچنین در آنالیز میکروبی نشان داده شد که بیشترین میزان حساسیت به فیلم های تولیدی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین حساسیت را آسپرژیلوس نایجر نشان داد. نتایج در ارتباط با زمان ماندگاری ماهی سوف نشان می دهند که فیلم تولید شده با 5% نانو نقره و %5/2 دی اکسید تیتانیوم در مورد باکتریهای مزوفیل هوازی ، سرماگرا و انتروباکتریاسه کاهش معنی داری ( 0.05 > p) در میزان رشد لگاریتمی آنها در طی زمان ماندگاری بیست روز داشته است.
بارانی,سولماز , اهری,حامد و بازگیر,سعید . (1397). تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(79), 203-216.
MLA
بارانی,سولماز , اهری,حامد , و بازگیر,سعید . "تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 79, 1397, 203-216.
HARVARD
بارانی,سولماز,اهری,حامد,بازگیر,سعید. (1397). 'تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(79), pp. 203-216.
CHICAGO
سولماز بارانی, حامد اهری و سعید بازگیر, "تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 79 (1397): 203-216,
VANCOUVER
بارانی,سولماز,اهری,حامد,بازگیر,سعید. تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(79): 203-216.