اثر عصاره اتانولی برگ اوکالیپتوس (Eucalyptus spp.) و چندل (Rhizophora mucronata) بر قهوه‌ای شدن و عمر پس از برداشت میوه موز کاوندیش

نویسندگان
دانشگاه هرمزگان
چکیده
چکیده در سال‌های اخیر بسیاری از کشورهای جهان خواهان محصولات تازه بدون استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی، به ویژه موادی که پس از برداشت محصولات استفاده می‌شوند، هستند. میوه موز از محبوب‌ترین میوه‌های جهان با عمر کوتاه و ضایعات گسترده پس از برداشت است. به منظور کاهش هدر رفت و افزایش عمر پس از برداشت میوه موز کاوندیش از عصاره‌ اتانولی برگ اوکالیپتوس و چندل به صورت غوطه‌وری با دو غلظت 500 و 1000 میکروگرم در لیتر آب مقطر استفاده شد. میوه‌های تیمار شده و شاهد به مدت 21 روز در دمای ºC1±25 نگهداری شدند. در روزهای 0، 7، 14 و 21، تغییرات رنگ پوست، میزان سفتی بافت گوشت میوه، مواد جامد محلول کل، شاخص قهوه‌ای شدن و کاهش وزن میوه‌ها اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که بهترین تیمار درحفظ رنگ سبز پوست، عصاره چندل با غلظت g/lµ1000 و مؤثرترین تیمار در ممانعت از کاهش وزن و سفتی گوشت میوه، عصاره اوکالیپتوس در هر دو غلظت بود. همچنین، در میوه‌های تیمار شده، کیفیت و عمر پس از برداشت، با حفظ میزان مواد جامد محلول و کاهش قهوه‌ای شدن پوست، افزایش یافت.
کلیدواژه‌ها

موضوعات