1
عضو هیات علمی-گروه صنایع غذایی- پژوهشکده فنآوری های شیمیایی- سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
2
فارغ التحصیل
چکیده
آنزیم اینولیناز قادر به تولید شربت پرفروکتوز در یک فرایند تک مرحلهای آنزیمی از اینولین میباشد. در این پژوهش در ابتدا نانوذرات مغناطیسی به روش هم رسوبی تهیه گردید. پس از آن در مرحله دوم، نانوذرات ایزوله پروتئین سویا به همراه سرم آلبومین گاوی (نانوذرات پروتئینی) و نانوپپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی گلوتن گندم با آنزیمهای اندوپپتیداز، به روش حلال زدایی تهیه و سپس جهت اصلاح سطح و پایدار سازی نانوذرات مغناطیسی، فرآیند پوشش دهی سطح انجام گرفت. در مرحله سوم، فرآیند تثبیت آنزیم بر روی سطوح بستر مغناطیسی با استفاده از گلوترآلدهید صورت گرفت. در این تحقیق به منظور مطالعه شکل و ساختار، اندازه و ویژگیهای عملکردی نانوذرات مغناطیسی و پروتئینی و فرآیند تثبیت آنزیم در کلیه مراحل تهیه، روشهای تشخیص میکروسکپ الکترونی روبشی ( SEM) وتفرق دینامیک نور (DLS ) بهکار گرفته شد. پس از تثبیت آنزیم، ویژگیهای عملکردی آنزیم تثبیت شده بررسی و با ویژگیهای آنزیم آزاد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که، مقاومت حرارتی آنزیم، همچنین پایداری در pH اسیدی بهبود یافته است. میزان فعالیت آنزیم، تعداد سیکلهای استفاده مجدد از آنزیم، همچنین پارامترهای سینتیکی (Vmax, Km, t1/2) آنزیم تثبیت شده در مقایسه با آنزیم آزاد به صورتی تغییر یافته بود که نشان دهنده افزایش پایداری و بهبود عملکرد آنزیم پس از تثبیت بود.
ترابی زاده,هما , میکانی,محدثه و محمودی,آسیه . (1397). تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(78), 131-140.
MLA
ترابی زاده,هما , میکانی,محدثه , و محمودی,آسیه . "تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 78, 1397, 131-140.
HARVARD
ترابی زاده,هما,میکانی,محدثه,محمودی,آسیه. (1397). 'تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(78), pp. 131-140.
CHICAGO
هما ترابی زاده, محدثه میکانی و آسیه محمودی, "تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 78 (1397): 131-140,
VANCOUVER
ترابی زاده,هما,میکانی,محدثه,محمودی,آسیه. تثبیت آنزیم اینولیناز روی نانوذرات مغناطیسی پپتیدی و پروتئینی جهت تولید شربت پر فروکتوز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(78): 131-140.