4
استادیار گروه علوم و صنایع غذائی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی
چکیده
چکیده
خرمای مضافتی مهم ترین محصول صادراتی استان کرمان به شمار میآید. آلودگی خوشه های آن در مرحله قبل از برداشت به دلیل شرایط آب و هوائی و باد خیزی مناطق رشد آن به گرد وخاک و انتقال اسپور قارچ ها و دیگر عوامل کاهش کیفیت، یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است. در این تحقیق اثر تمیز کردن و پوشش دهی خوشه های خرما در مرحله خلال جهت کاهش آلودگی و افزایش کیفیت میوه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای تمیز کردن شامل هوای تحت فشار با استفاده از فن و محلول اسید استیک (چهار دهم در صد) بودند. پوششهای مورد استفاده بر روی خوشه کرباس ، روکش پلی اتیلنی و محلول نشاسته 5 درصد حاوی عصاره روغنی جوز هندی (4000 پیپیام)بودند. اثر تیمارهای ذکر شده در طی تبدیل مرحله خلال به رطب به مدت یک ماه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری دادهها نشان داد که در صدقند، در صد رطوبت ومیزانpH در سه نوع پوشش نسبت به نمونه شاهد معنی دار بوده است(01/0 p≤). با گذشت زمان، میزان pH در کلیه تیمارها افزایش و میزان اسیدیته بهطور معنیداری کاهش یافت. بیشترین میزان pH مربوط به روکش پلی اتیلن و پوشش دهی با نشاسته بود(13/6).به طور کلی نتایج به دست آمده پوشش نشاسته به همراه عصاره روغنی جوز هندی همراه با روکش پلی اتیلنی نسبت به بقیه تیمارها در حفظ خواص کمی ، کیفی و میکروبی برتری دارد و قابل توصیه میباشد.
سلاجقه,فرشته , زینالی,فریبا , علیزاده,محمد و گلشن تفتی,ابوالفضل . (1397). اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(77), 217-207.
MLA
سلاجقه,فرشته , زینالی,فریبا , علیزاده,محمد , و گلشن تفتی,ابوالفضل . "اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 77, 1397, 217-207.
HARVARD
سلاجقه,فرشته,زینالی,فریبا,علیزاده,محمد,گلشن تفتی,ابوالفضل. (1397). 'اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(77), pp. 217-207.
CHICAGO
فرشته سلاجقه, فریبا زینالی, محمد علیزاده و ابوالفضل گلشن تفتی, "اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 77 (1397): 217-207,
VANCOUVER
سلاجقه,فرشته,زینالی,فریبا,علیزاده,محمد,گلشن تفتی,ابوالفضل. اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(77): 217-207.