در این تحقیق اثر یخآب زیست فعال حاوی عصاره و اسانس زنجبیل بر بهبود کیفیت نگهداری کوتاه مدت ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. ماهیها به مدت 16 روز در سه نوع یخآب (حاوی عصاره و اسانس زنجبیل و نمونه کنترل) نگهداری شدند. طی فواصل چهار روزه آزمونهای شیمیایی(پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب ازاد و مجموع بازهای ازته فرار)، میکروبی (میزان کل باکتریهای قابل رویت و میزان باکتری های سرمادوست) و حسی( ظاهر عمومی، چشم، ظاهر آبشش، بوی آبشش و طعم ) انجام شد. نتایج حاکی از وجود اختلاف معنادار کیفیت نمونههای نگهداری شده در یخ آب حاوی اسانس و عصاره زنجبیل با نمونه کنترل بود. وجود عصاره و اسانس زنجبیل اثرات مثبتی بر پذیرش طعم و کیفیت ظاهری نمونه-ها داشت. فساد اکسیداتیو، میکروبی و حسی با وجود عصاره و اسانس زنجبیل کنترل شد. با استفاده از یخ آب زیست فعال، دوره نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان چهار روز افزایش یافت.
Effect of Slurry Ice Containing Ginger Extracts and Essential Oils to Inhibit Chemical, Microbiological and Sensory Changes in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
ناصری,محمود , نصری,مریم و علی پور اسکندانی,مجید . (1397). تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(77), 29-15.
MLA
ناصری,محمود , نصری,مریم , و علی پور اسکندانی,مجید . "تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 77, 1397, 29-15.
HARVARD
ناصری,محمود,نصری,مریم,علی پور اسکندانی,مجید. (1397). 'تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(77), pp. 29-15.
CHICAGO
محمود ناصری, مریم نصری و مجید علی پور اسکندانی, "تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 77 (1397): 29-15,
VANCOUVER
ناصری,محمود,نصری,مریم,علی پور اسکندانی,مجید. تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(77): 29-15.