3
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
چکیده
هدف این پژوهش بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و سپس مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، خصوصیات رئولوژیکی مستقل از زمان، پارامترهای بافتی و همچنین ارزیابی حسی بستنی گیاهی بهینه شده با نمونه بستنی معمولی، بستنی سویا و بستنی کنجدی است. برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی مانند اورران، مقاومت به ذوب و کدورت علارغم وجود تفاوت معنیدار (05/0>P) میان نمونه بهینه شده با نمونه بستنی معمولی، به نتایج نمونه بستنی معمولی نزدیک بوده و قابل قبول بودند. بررسی شاخصهای رنگی مورد بررسی همه نمونه های بستنی نیز نشان از تفاوت معنیداری (05/0>P) و قابل توجیه بین نمونه ها داشت. همه نمونه رفتار سودوپلاستیک از خود نشان دادند و مدل توان (99/0R2≥) کارایی بالایی در توصیف رفتار رئولوژیکی همه نمونهها داشت. همچنین بررسی خصوصیات بافتی نشان داد که بافت بستنی بهینه شده بهطور معنیداری (05/0>P) نسبت به بستنی معمولی سفتتر، چسبندگی کمتر و دارای قوام بیشتری است و همچنین این بستنی از لحاظ ارزیابی حسی نتایج قابل قبولی در مقابل نمونه شاهد از خود نشان داد. علت اصلی تفاوتهای مذکور مربوط به تفاوت در مقدار و نوع اسیدهای چرب و پروتئینها (در نقش ترکیبات عملکردی) شیرهای اولیه مورد استفاده در تولید بستنی بود.
قادری,سجاد , مظاهری تهرانی,مصطفی و رضوی,سید محمد علی . (1397). بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(76), 115-101.
MLA
قادری,سجاد , مظاهری تهرانی,مصطفی , و رضوی,سید محمد علی . "بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 76, 1397, 115-101.
HARVARD
قادری,سجاد,مظاهری تهرانی,مصطفی,رضوی,سید محمد علی. (1397). 'بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(76), pp. 115-101.
CHICAGO
سجاد قادری, مصطفی مظاهری تهرانی و سید محمد علی رضوی, "بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 76 (1397): 115-101,
VANCOUVER
قادری,سجاد,مظاهری تهرانی,مصطفی,رضوی,سید محمد علی. بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(76): 115-101.