1
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
چکیده
در این پژوهش، پس از شناسایی مولکولی آغازگر غالب لاکتوباسیلوس موجود در خمیرترش آرد کامل جو، خصوصیات ضد میکروبی جدایه مذکور و پالیدههای خام و خنثی شده حاصل از فازهای رشد لگاریتمی و سکون آن در برابر برخی از شاخصهای باکتریایی و قارچی غذازاد مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج این پژوهش نیز با استفاده از طرح پایه کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل صورت پذیرفت. بر اساس نتایج توالییابی محصولات PCR، لاکتوباسیلوس برویس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش آرد جو شناسایی شد. برای ارزیابی خواص ضد باکتریایی این جدایه از روشهای انتشار در دیسک و میکرودایلوشن و همچنین به منظور مطالعه خاصیت ضد قارچی آن از روشهای کشت دو لایه و لکهگذاری سوسپانسیون اسپور قارچ استفاده گردید. بر اساس نتایج آزمون دیسک، بیشترین تاثیر ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس در برابر باسیلوس سوبتیلیس و کمترین مقدار آن در برابر اشرشیا کلی مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد کاهش جمعیت شاخصهای باکتریایی مورد مطالعه در روش ریز رقت، مربوط به باسیلوس سوبتیلیس با 55/79 درصد در معرض پالیده خام فاز لگاریتمی لاکتوباسیلوس برویس بود. علاوه بر این، خاصیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس بر علیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوسنایجر در روش کشت دو لایه مورد تایید قرار گرفت که این قابلیت در برابر دو شاخص مذکور، اختلاف معنیداری (05/0α<) نداشت. پالیده خام حاصل از فاز لگاریتمی این جدایه لاکتیکی نیز نسبت به سایر پالیدهها به شکل معنیداری (05/0α<) از تاثیر بازدارندگی بیشتری بر روی آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوسنایجر در روش لکهگذاری سوسپانسیون اسپور قارچ برخوردار بود.
کیا دلیری,فرزانه , صادقی,علیرضا , خمیری,مرتضی , کاشانی نژاد,مهدی و اعلمی,مهران . (1397). ارزیابی خواص ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(75), 257-247.
MLA
کیا دلیری,فرزانه , صادقی,علیرضا , خمیری,مرتضی , کاشانی نژاد,مهدی , و اعلمی,مهران . "ارزیابی خواص ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 75, 1397, 257-247.
HARVARD
کیا دلیری,فرزانه,صادقی,علیرضا,خمیری,مرتضی,کاشانی نژاد,مهدی,اعلمی,مهران. (1397). 'ارزیابی خواص ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(75), pp. 257-247.
CHICAGO
فرزانه کیا دلیری, علیرضا صادقی, مرتضی خمیری, مهدی کاشانی نژاد و مهران اعلمی, "ارزیابی خواص ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 75 (1397): 257-247,
VANCOUVER
کیا دلیری,فرزانه,صادقی,علیرضا,خمیری,مرتضی,کاشانی نژاد,مهدی,اعلمی,مهران. ارزیابی خواص ضد میکروبی لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(75): 257-247.