حفظ تازگی گوشت شتر و افزایش پذیرش از سوی مصرف کنندگان و سپس ایجاد روش موثر ارزیابی که دغدغه اصلی متخصصین امنیت غذایی میباشد هدف این پژوهش بود. دستگاه بینی الکترونیکی[1] به عنوان روش سریع دستهبندی تازگی نمونههای گوشت چرخ شده شتر طی 20 روز نگهداری برودتی و در شرایط بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده[2] به کار برده شد. همزمان آنالیز گاز فضای فوقانی و شمارش کلی میکروبی به عنوان شاخص فساد انجام گرفت. نمونهبرداری بر حسب روش فضای فوقانی دینامیک بود. ترکیبات فرار موجود در فضای فوقانی بستههای گوشت به محفظه سنسور فرستاده شد و سیگنالهای پاسخ هفت سنسور تجاری گاز تاگوچی[3] بر پایه نیمه رساناهای دی اکسید قلع به صورت تابعی از زمان و نوع بستهبندی دریافت شد. برای دریافت داده از سیستم ویژه بلادرنگ بر پایه میکروکنترلر و لپ تاپ استفاده گردید. پنج پارامتر استاتیک و دینامیک انتخاب شده از پاسخ رسانائی گذرای هر سنسور به عنوان ورودی موتور تشخیص الگو در نظر گرفته شد. جهت پردازش داده با اجرای روش غیرنظارتی تحلیل مولفه اصلی[4] بر روی پاسخهای آرایه سنسور، مشخص شد که نمونههای گوشت به دو دسته تازه و فاسد بر حسب افزایش تعداد روزهای نگهداری برودتی و شرایط بستهبندی قابل دستهبندی است. نمونههای روز اول همه بستهها، روز پنجم اکسیژن، دی اکسیدکربن و نیتروژن و روز دهم و پانزدهم فقط دی اکسیدکربن تازه بودند. این نتایج با آزمونهای گاز فضای فوقانی و شمارش کلی میکروبی مطابقت نشان دادند. طبق نتایج، بستهبندی در شرایط دی اکسیدکربن بهترین بود.
Design, development and application of electronic nose instrument to rapidly detect spoilage of air, vacuum and modified atmosphere packaged camel minced meat
وریدی,محمد جواد , وریدی,مهدی , وجدی,میثم و شریف پور,اعظم . (1397). طراحی، ساخت و کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی در تشخیص سریع فساد گوشت چرخ شده شتر در بسته بندی هوا، خلاء و اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(74), 254-243.
MLA
وریدی,محمد جواد , وریدی,مهدی , وجدی,میثم , و شریف پور,اعظم . "طراحی، ساخت و کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی در تشخیص سریع فساد گوشت چرخ شده شتر در بسته بندی هوا، خلاء و اتمسفر اصلاح شده", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 74, 1397, 254-243.
HARVARD
وریدی,محمد جواد,وریدی,مهدی,وجدی,میثم,شریف پور,اعظم. (1397). 'طراحی، ساخت و کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی در تشخیص سریع فساد گوشت چرخ شده شتر در بسته بندی هوا، خلاء و اتمسفر اصلاح شده', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(74), pp. 254-243.
CHICAGO
محمد جواد وریدی, مهدی وریدی, میثم وجدی و اعظم شریف پور, "طراحی، ساخت و کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی در تشخیص سریع فساد گوشت چرخ شده شتر در بسته بندی هوا، خلاء و اتمسفر اصلاح شده," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 74 (1397): 254-243,
VANCOUVER
وریدی,محمد جواد,وریدی,مهدی,وجدی,میثم,شریف پور,اعظم. طراحی، ساخت و کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی در تشخیص سریع فساد گوشت چرخ شده شتر در بسته بندی هوا، خلاء و اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(74): 254-243.