1
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2
استادیار دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
3
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
چکیده
هدف از این پژوهش طراحی، ساخت یک سامانه بینایی ماشین، به منظور اندازهگیری برخط پارامترهای رنگ (L*a*b*) نمونههای اسپاگتی میباشد. برای این منظور یک سامانه بینایی ماشین با رابط کاربر گرافیکی در نرم افزار MatLab طراحی و اجرا شد. با توجه به آنالیز آماری صورت گرفته میان دادههای بدست آمده از سامانه بینایی ماشین با دو دستگاه رنگسنج مینولتا و هانترلب مشخص گردید که میان پارامترهای رنگی بدست آمده از این سامانه و هانترلب اختلاف معنیداری وجود ندارد (p>0.01) در حالیکه میان سامانه بینایی ماشین و مینولتا اختلاف معنیدار مشاهده گردید (p<0.01). از طرف دیگر خطای پایین محاسبه شده میان رنگسنج هانترلب و سامانه بینایی ماشین (6/1 %، 92/4 %، 48/2 % ) نشان از یکسانی محاسبات میان این دو سامانه اندزهگیری (بینایی ماشین و رنگسنج هانترلب) داشت. همچنین ضریب همبستگی نزدیک به یک (92/0 R2=) میان رنگسنج هانترلب و سامانه بینایی ماشین حاکی از قابلیت اطمینان سامانه بینایی ماشین در محاسبه پارامترهای رنگی (L*a*b*) کاربرد موثر این سامانه در اتوماتیکسازی فرآیندهای تولید محصولات غذایی و کنترل کیفیت در صنعت غذا است. بعلاوه سامانه ماشین بینایی توانایی تشخیص تغییرات رنگ در خلال انبارمانی را دارد.
نعمتینیا,الهام , آبدانان مهدیزاده,سامان و ناصحی,بهزاد . (1396). اندازهگیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(73), 81-71.
MLA
نعمتینیا,الهام , آبدانان مهدیزاده,سامان , و ناصحی,بهزاد . "اندازهگیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 73, 1396, 81-71.
HARVARD
نعمتینیا,الهام,آبدانان مهدیزاده,سامان,ناصحی,بهزاد. (1396). 'اندازهگیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(73), pp. 81-71.
CHICAGO
الهام نعمتینیا, سامان آبدانان مهدیزاده و بهزاد ناصحی, "اندازهگیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 73 (1396): 81-71,
VANCOUVER
نعمتینیا,الهام,آبدانان مهدیزاده,سامان,ناصحی,بهزاد. اندازهگیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(73): 81-71.