1
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3
استادیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
چکیده
هدف از این تحقیق، تولید پودر رب گوجهفرنگی با استفاده از خشککن پاششی و تاثیر شرایط خشککردن بر ویژگیهای فیزیکو شیمیایی پودر تولیدشده به منظور افزایش نگهداری، سهولت در بستهبندی و حملو نقل است. در این تحقیق، تأثیر دمای هوای ورودی (180-120 درجه سانتیگراد) و غلظت مالتودکسترین به عنوان حامل (50- 25 درصد وزنی/وزنی) بر روی راندمان تولید، رطوبت، حلالیت، جذب رطوبت، پارامترهای رنگی L*، a*، chroma* و مقدار لیکوپن پودر رب گوجهفرنگی تولیدشده با خشک کن پاششی نیمهصنعتی بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دمای ورودی خشک کن راندمان، حلالیت و پارامتر رنگی chroma* پودر افزایشیافته، ولی در این شرایط مقدار رطوبت، پارامترهای رنگی L* و a*، جذب رطوبت و مقدار لیکوپن پودر کاهش نشان داد. افزایش غلظت مالتودکسترین باعث افزایش راندمان، حلالیت، پارامتر رنگی L* و مقدار لیکوپن پودر شده ولی مقدار رطوبت، جذب رطوبت، پارامترهای رنگی a*و chroma* کاهش مییابد. بهینهسازی توسط روش سطح پاسخ انجام شد و شرایط نقطه بهینه شامل دمای هوای ورودی 120 درجه سانتیگراد و غلظت مالتودکسترین 5/37 درصد بود.
دزیانی,عادل , جعفری,سید مهدی , ضیائی فر,امان محمد , قربانی,محمد و صادقی ماهونک,علیرضا . (1396). بهینهسازی فرآیند خشککردن پاششی رب گوجهفرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(72), 47-65.
MLA
دزیانی,عادل , جعفری,سید مهدی , ضیائی فر,امان محمد , قربانی,محمد , و صادقی ماهونک,علیرضا . "بهینهسازی فرآیند خشککردن پاششی رب گوجهفرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 72, 1396, 47-65.
HARVARD
دزیانی,عادل,جعفری,سید مهدی,ضیائی فر,امان محمد,قربانی,محمد,صادقی ماهونک,علیرضا. (1396). 'بهینهسازی فرآیند خشککردن پاششی رب گوجهفرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(72), pp. 47-65.
CHICAGO
عادل دزیانی, سید مهدی جعفری, امان محمد ضیائی فر, محمد قربانی و علیرضا صادقی ماهونک, "بهینهسازی فرآیند خشککردن پاششی رب گوجهفرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 72 (1396): 47-65,
VANCOUVER
دزیانی,عادل,جعفری,سید مهدی,ضیائی فر,امان محمد,قربانی,محمد,صادقی ماهونک,علیرضا. بهینهسازی فرآیند خشککردن پاششی رب گوجهفرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(72): 47-65.