1
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند
چکیده
چکیده در این پژوهش تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک در 2 سطح (صفر و 2 میلیمول در لیتر) و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم در 2 سطح (صفر و 10 گرم) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری گلچههای کلم براکلی مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها در سردخانه در دمای 1 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 24 روز نگهداری شدند. نمونهها در روز قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فاصله 4 روز از سردخانه خارج شده و به منظور ایجاد حالت مشابه در خرده فروشیها به مدت ٢٤ ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف کیفی و کمی نظیر کاهش وزن، کیفیت ظاهری، اتیلن، مواد جامد محلول کل، اسید قابل تیتراسیون، ویتامینث، رنگ ظاهری، کلروفیل، کارتنوئید، فنول کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و اسیدسالیسیلیک، تاثیر معنیداری در حفظ کیفیت ظاهری و خصوصیات کمی و کیفی نسبت به گلچههای شاهد داشتند. همچنین تیمار توام نانو جاذب اتیلن و اسید سالیسیلیک بهترین اثر را در حفظ کیفیت ظاهری، جلوگیری از تخریب کلروفیل و ممانعت از زردی و پیری گلچهها و حفظ مواد فراسودمند نشان داد.
آزاد شهرکی,فرزاد و اسعدیان,امیر حسن . (1396). تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), 309-322.
MLA
آزاد شهرکی,فرزاد , و اسعدیان,امیر حسن . "تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 71, 1396, 309-322.
HARVARD
آزاد شهرکی,فرزاد,اسعدیان,امیر حسن. (1396). 'تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), pp. 309-322.
CHICAGO
فرزاد آزاد شهرکی و امیر حسن اسعدیان, "تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 71 (1396): 309-322,
VANCOUVER
آزاد شهرکی,فرزاد,اسعدیان,امیر حسن. تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(71): 309-322.