1
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین-ایران
2
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین-ایران
چکیده
چکیده با توجه به میزان بالای ضایعات انگور، بکار بردن روشهایی در بستهبندی به منظور کاهش ضایعات و افزایش عمر انبارمانی ضروری است. استفاده از فرآوردههایی مانند پوششها و فیلمهای خوراکی و نیز ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی راه حل مطلوبی برای کنترل باکتریهای پاتوژن و توسعه زمان ماندگاری محصولات بستهبندی میباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی انگور پوشش داده شده با صمغ دانه قدومه شیرازی حاوی اسانس کارواکرول بود. بنابراین غلظتهای 5/0 ، 1 و 5/1 درصد از کارواکرول به پوشش خوراکی یک درصد صمغ دانه قدومه شیرازی اضافه گردید و سپس انگورها در محلول فوق غوطهور گردیدند و نمونهها در دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد به مدت سه هفته نگهداری شدند. آزمونهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و ارزیابی حسی در فواصل زمانی 1، 7، 14 و 21 روز انجام گرفتند. با افزودن پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی حاوی اسانس کارواکرول روی انگورها میزان اسیدیته، افت وزن، رشد میکروبی و درخشندگی انگورهای پوششدار در مقایسه با شاهد (بدون پوشش) به شکل معنیداری )05/0≥P) کاهش داشت. افزودن پوشش مذکور به انگورها منجر به حفظ سفتی بافت انگورها در مقایسه با شاهد پس از 21 روز نگهداری گردید. نمونههای انگور پوششداده شده حاوی 1 درصد اسانس کارواکرول دارای بالاترین میزان پذیرش کلی پس از 21 روز نگهداری بودند. بنابراین استفاده از 1 درصد کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی، به منظور بهبود خواص فیزیکوشیمیایی، حسی، بافتی و میکروبی انگور طی دوره نگهداری پیشنهاد میگردد.
مرآتی فشی,صغری , ناطقی,لیلا و زند,نازنین . (1396). بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), 121-134.
MLA
مرآتی فشی,صغری , ناطقی,لیلا , و زند,نازنین . "بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 71, 1396, 121-134.
HARVARD
مرآتی فشی,صغری,ناطقی,لیلا,زند,نازنین. (1396). 'بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), pp. 121-134.
CHICAGO
صغری مرآتی فشی, لیلا ناطقی و نازنین زند, "بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 71 (1396): 121-134,
VANCOUVER
مرآتی فشی,صغری,ناطقی,لیلا,زند,نازنین. بررسی امکان استفاده از اسانس کارواکرول در پوشش صمغ دانه قدومه شیرازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی انگور در طول مدت ماندگاری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(71): 121-134.