1
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
چکیده
در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر پلیساکارید محلول سویا حاوی اسانس مرزه در غلظتهای 0، 1، 2 و 3 درصد (حجمی/ حجمی)، تولید شد و خواص فیزیکی، مکانیکی، فنل کل، ضداکسایشی و ضدمیکروبی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. در غلظت 3 درصد اسانس، فیلمهای پلیساکارید محلول سویا، کمترین میزان حلالیت در آب (26/47 درصد)، مقاومتکششی (43/9 مگاپاسکال) و نفوذپذیری نسبت به بخار آب ( g/m.s.Pa10-10 × 60/1) و بیشترین میزان ضخامت (089/0 میلیمتر) و کرنش تا نقطه پاره شدن (40/35 درصد) را نشان دادند. خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی فیلمها با افزودن اسانس به طور معنیداری افزایش یافت به طوری که فیلم حاوی 3 درصد اسانس بیشترین فعالیت ضد اکسایشی به میزان 31/73 درصد را از خود نشان داد، همچنین اثر مهارکنندگی فیلمها بر باکتریهای گرم مثبت بیش از باکتریهای گرم منفی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس مرزه به عنوان یک ماده ضدمیکروب و ضد اکسایش طبیعی، پتانسیل بالایی برای ساخت فیلمهای زیستتخریبپذیر دارد.
برزگر,حسن و علیزاده,وحید . (1396). بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), 35-45.
MLA
برزگر,حسن , و علیزاده,وحید . "بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 71, 1396, 35-45.
HARVARD
برزگر,حسن,علیزاده,وحید. (1396). 'بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), pp. 35-45.
CHICAGO
حسن برزگر و وحید علیزاده, "بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 71 (1396): 35-45,
VANCOUVER
برزگر,حسن,علیزاده,وحید. بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(71): 35-45.