1
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
2
استادیار گروه باغبانی دانشگاه ایلام
3
استادیار گروه باغبانی دانشگاه شاهد، تهران
4
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام
چکیده
چکیده
به منظور افزایش عمرقفسهای آریلهای انار از اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک با غلظتهای 5 و 10 میلیمولار استفاده شد. آریلها به مدت پنج دقیقه در تیمارهای فوق غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونهها، در زمانهای هفت و 14 روز بعد از انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. آریلهای تیمار شده با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و درجه سرمازدگی کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. تیمارهای اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و مقدار فنل کل گردید در حالی که مقدار ویتامین ث، آنتوسیانین و ظرفیت آنتیاکسیدانی نمونههای تیمارها در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی باعث کاهش تخریب آریل انار در زمان نگهداری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آریل انار میباشند.
عزیزی,فاطمه , عرفانی مقدم,جواد , خادمی,اورنگ و نورالهی,خشنود . (1396). تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), 15-24.
MLA
عزیزی,فاطمه , عرفانی مقدم,جواد , خادمی,اورنگ , و نورالهی,خشنود . "تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 71, 1396, 15-24.
HARVARD
عزیزی,فاطمه,عرفانی مقدم,جواد,خادمی,اورنگ,نورالهی,خشنود. (1396). 'تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), pp. 15-24.
CHICAGO
فاطمه عزیزی, جواد عرفانی مقدم, اورنگ خادمی و خشنود نورالهی, "تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 71 (1396): 15-24,
VANCOUVER
عزیزی,فاطمه,عرفانی مقدم,جواد,خادمی,اورنگ,نورالهی,خشنود. تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریلهای انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(71): 15-24.