1
دانشجوی دکتری، استاد، استاد گروه علوم و صنایع غذایی و استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
2
استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
3
استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
چکیده هدف از این مطالعه بررسی اثرات روشهای مختلف استخراج بر فعالیت ضداکسایشی گیاه اناریجه (pimpinella affinis) بود. عصاره گیاه اناریجه با استفاده از روشهای ماسراسیون، اولتراسوند و استفاده از سیال فوق بحرانی استخراج شد. بازده استخراج و میزان ترکیبات فنولی عصارهها اندازه گیری شد و ارزیابی فعالیت ضد اکسایشی عصاره در چهار سطح غلظتی (500، 1000، 1500 و 2000 ppm) با استفاده از آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH و بیرنگ شدن بتاکاروتن:لینولئیک اسید انجام شد. فراکسیون ترکیبات فنولی با استفاده از دستگاه LC-MS تعیین شد. مقادیر فنول کل عصارهها بین 69/1836-25/1502 (g E100mg GA/) بود. نتایج نشان داد روش استخراج با سیال فوق بحرانی و استخراج با اولتراسوند به ترتیب بالاترین بازده استخراج و ترکیبات فنولی را داشتند. عصاره حاصل از اولتراسوند بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در روش مهار رادیکال آزاد DPPH داشت. بیشترین ترکیب سازنده عصاره (54/13%)، کلروژنیک اسید بود. نتایج این تحقیق پیشنهاد می کند عصاره اناریجه به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، دارای خاصیت ضد اکسایشی بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای نگهدارنده های سنتزی باشد.
شکوه صارمی,الهام , حبیبی نجفی,محمد باقر , حدادخداپرست,محمد حسین و بحرینی,معصومه . (1396). اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), 169-159.
MLA
شکوه صارمی,الهام , حبیبی نجفی,محمد باقر , حدادخداپرست,محمد حسین , و بحرینی,معصومه . "اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella)", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 69, 1396, 169-159.
HARVARD
شکوه صارمی,الهام,حبیبی نجفی,محمد باقر,حدادخداپرست,محمد حسین,بحرینی,معصومه. (1396). 'اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella)', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), pp. 169-159.
CHICAGO
الهام شکوه صارمی, محمد باقر حبیبی نجفی, محمد حسین حدادخداپرست و معصومه بحرینی, "اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella)," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 69 (1396): 169-159,
VANCOUVER
شکوه صارمی,الهام,حبیبی نجفی,محمد باقر,حدادخداپرست,محمد حسین,بحرینی,معصومه. اثر روش های استخراج بر خصوصیات ضداکسایشی گیاه اناریجه (affinis pimpinella). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(69): 169-159.