1
کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز
2
تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده
چکیده
مصرف جهانی کره در طول دهههای اخیر به دلیل محدودیتهای فیزیکی و خواص تغذیهای ضعیف کره کاهش یافته است. در این پژوهش، تاثیر افزودن عصاره کاسنی به عنوان منبع غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانی روی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و حسی کره حاصل از خامه ترش مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور عصاره کاسنی در سطوح صفر(نمونه کنترل)، 05/0، 1/0، 3/0 و 5/0٪ به کره اضافه گردید و نمونههای آماده شده بعد از بستهبندی با دستگاه تحت خلاء، به مدت 60 روز در یخچال نگهداری شدند. عدد اسیدی، عدد پراکسید، مقدار ترکیبات فنولی کل، پایداری اکسیداسیونی و ویژگیهای حسی نمونهها شامل ویژگیهای عطر و طعمی، بافت و ظاهر در طول نگهداری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نمونههای حاوی عصاره کاسنی در مقایسه با نمونه کنترل عدد اسیدی، پایداری اکسیداسیونی و ترکیبات فنلی بیشتر (05/0> P) و عدد پراکسید کمتری (05/0> P) داشتند. بررسی ویژگیهای حسی نیز نشان داد که با افزایش درصد عصاره در نمونههای کره، ارزیابها طعم عصاره بیشتری را در کره تشخیص دادند. نمونههای حاوی عصاره از نظر ویژگیهای عطر و طعمی مانند طعم اسیدی، ماهی، رنسیدی، تلخی، اکسیدشدگی و ماندگی اختلاف معنیداری (05/0>P ) با نمونه شاهد داشت. بر اساس نتایج، کره غنی شده با عصاره کاسنی دارای کیفیت تغذیهای بهتر و زمان ماندگاری بالاتری بود، همچنین کره حاوی عصاره 05/0% و 1/0% عصاره کاسنی از لحاظ ارزیابی حسی مشابه کره کنترل بود، بنابراین تولید آن در مقیاس صنعتی به عنوان محصول لبنی فراسودمند پیشنهاد میشود.
احمدی اقدم,عفت , حصاری,جواد و آزادمرد دمیرچی,صدیف . (1396). اثر عصاره کاسنی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و پایداری کره حاصل از خامه ترش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), 122-115.
MLA
احمدی اقدم,عفت , حصاری,جواد , و آزادمرد دمیرچی,صدیف . "اثر عصاره کاسنی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و پایداری کره حاصل از خامه ترش", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 69, 1396, 122-115.
HARVARD
احمدی اقدم,عفت,حصاری,جواد,آزادمرد دمیرچی,صدیف. (1396). 'اثر عصاره کاسنی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و پایداری کره حاصل از خامه ترش', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), pp. 122-115.
CHICAGO
عفت احمدی اقدم, جواد حصاری و صدیف آزادمرد دمیرچی, "اثر عصاره کاسنی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و پایداری کره حاصل از خامه ترش," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 69 (1396): 122-115,
VANCOUVER
احمدی اقدم,عفت,حصاری,جواد,آزادمرد دمیرچی,صدیف. اثر عصاره کاسنی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و پایداری کره حاصل از خامه ترش. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(69): 122-115.