1
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد
2
استاد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد
چکیده
چکیده
رشد روز افزون جمعیت، کاهش منابع آبی و افزایش شوری اراضی، عامل تهدید کنندهای برای منابع غذایی محسوب میشود. استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و خشکی یکی از راهکارهای مهم مدیریتی در تولید مواد غذایی میباشد. سالیکورنیا گونهای از گیاهان هالوفیت (شوری پسند) است که در تولید بذر، روغن و علوفه کاربرد دارد. فرآیند پرتودهی با کاهش بار میکروبی که منجر به فساد میگردد، کاربرد وسیعی در افزایش عمر ماندگاری و تضمین کیفیت مواد غذایی داشته است. در این مطالعه تأثیر پرتودهی گاما و مدت زمان نگهداری بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از بذر سالیکورنیا مورد برررسی قرار گرفت. اندیس اسیدی، عدد پراکسید، عدد یدی، عدد صابونی و رنگ (L*، a* و b*) روغن سالیکورنیا تیمار شده با دزهای صفر، 1، 2 و 3 کیلوگری اشعه گاما تعیین شد. نتایج نشان داد که دزهای بالا (2 و 3 کیلوگری) اندیس اسیدی، عدد پراکسید و عدد یدی را کاهش و عدد صابونی را افزایش میدهد. پرتودهی تأثیر معنیداری بر شاخصهای رنگ روغن سالیکورنیا داشت. پارامترهای L*، a* و b* در دزهای 1 و 2 کیلوگری افزایش یافتند.
محمدرزداری,آیت و ابراهیمی,رحیم . (1396). بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), 30-23.
MLA
محمدرزداری,آیت , و ابراهیمی,رحیم . "بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 69, 1396, 30-23.
HARVARD
محمدرزداری,آیت,ابراهیمی,رحیم. (1396). 'بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(69), pp. 30-23.
CHICAGO
آیت محمدرزداری و رحیم ابراهیمی, "بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 69 (1396): 30-23,
VANCOUVER
محمدرزداری,آیت,ابراهیمی,رحیم. بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن حاصل از سالیکورنیا پرتودیده با اشعه گاما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(69): 30-23.