1
کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3
استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
چکیده
غذاهای دریایی حاوی پروتئین و چربیهای سودمند هستند ولی دارای فیبر کمی هستند که با افزودن فیبر خوراکی از نظر تغذیهای کاملتر میگردند. بنابراین در این تحقیق سوریمی ماهی فیتوفاگ با فیبرهای جودوسر و گندم (6 ،4 ،2 ،0 درصد) بعنوان منبعی از فیبرهای خوراکی غنیسازی شد. نمونههای تولیدی از نظر ویژگیهای شیمیایی، فیزیکی و خصوصیات حسی مورد بررسی قرارگرفتند. مقادیر رطوبت، چربی و پروتئین خمیر سوریمی حاوی فیبر جودوسر و گندم نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت (05/0p<). همچنین افزودن فیبر سبب افزایش روشنایی و سفیدی نمونههای خمیر سوریمی نسبت به شاهد گردید. با افزودن فیبر گندم سختی نمونهها بطور معنیداری نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. افزودن فیبر جودوسر و سطوح پایین(2 و 4 درصد) فیبر گندم تاثیر معنیداری بر خاصیت چسبندگی و حالت جویدنی ژلها نداشت اما با افزایش سطح فیبر جودوسر در مقایسه با فیبر گندم، خاصیت چسبندگی و حالت جویدنی افزایش یافت. در مقایسه با نمونه شاهد سفیدی و روشنایی ژل سوریمی دارای فیبر جودوسر وگندم به طور معنیداری کاهش یافت و در مقادیر زردی و قرمزی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتایج ارزیابی حسی تفاوت معنیداری در ظاهر، بو، طعم وپذیرش کلی نشان نداد و با افزایش سطح فیبر گندم رنگ ژل سوریمی مطلوبتر ارزیابی گردید. به طور کلی افزودن فیبر جودوسر در سطح 6 درصد سبب دستیابی به ژل سوریمی بهتری گردید.
حیدری,سکینه , شعبانپور,بهاره و پورعاشوری,پرستو . (1396). بررسی ویژگیهای خمیر و ژل سوریمی غنیشده با فیبرهای رژیمی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(68), 202-193.
MLA
حیدری,سکینه , شعبانپور,بهاره , و پورعاشوری,پرستو . "بررسی ویژگیهای خمیر و ژل سوریمی غنیشده با فیبرهای رژیمی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 68, 1396, 202-193.
HARVARD
حیدری,سکینه,شعبانپور,بهاره,پورعاشوری,پرستو. (1396). 'بررسی ویژگیهای خمیر و ژل سوریمی غنیشده با فیبرهای رژیمی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(68), pp. 202-193.
CHICAGO
سکینه حیدری, بهاره شعبانپور و پرستو پورعاشوری, "بررسی ویژگیهای خمیر و ژل سوریمی غنیشده با فیبرهای رژیمی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 68 (1396): 202-193,
VANCOUVER
حیدری,سکینه,شعبانپور,بهاره,پورعاشوری,پرستو. بررسی ویژگیهای خمیر و ژل سوریمی غنیشده با فیبرهای رژیمی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(68): 202-193.