1
دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران
2
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
3
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
4
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده
چکیده
در پژوهش حاضر، شاخسارههای چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور، در دو واریتهی چای (هیبرید و کلون 100)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع آوری شدند و پس از عصاره گیری، محتوای فنول کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش رنگ سنجی ارزیابی شدند. آنالیز کاتچین و کافئین توسط دستگاه HPLC صورت گرفت. ویژگی های حسی با استفاده از تست پانل به کمک روش خطی انجام شد. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل در دو واریتهی کلون 100 و هیبرید اختلاف معنیداری نداشت (p≤0.05). محتوای فلاوونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی در دو واریته متفاوت و در واریته کلون 100 بطور معنیداری (p≤0.05) بیشتر از واریته هیبرید بود. نتایج آنالیز HPLC بیانگر وجود مقادیر بالاتر کاتچین و کافئین در واریتهی هیبرید نسبت به واریتهی کلون 100 بود. واریتهی هیبرید نسبت به واریتهی کلون 100، پررنگتر بود و طعم تندتری داشت درحالیکه واریته کلون 100 از عطر قویتری برخوردار بود. نتایج بیانگر برتری واریته کلون 100 از لحاظ خواص سلامتی بخش آن نسبت به واریتهی هیبرید میباشد.
نوشی,زینب , حیدری,رضا , ایلخانی پور,مینو و قاسمپور,زهرا . (1396). مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(68), 191-181.
MLA
نوشی,زینب , حیدری,رضا , ایلخانی پور,مینو , و قاسمپور,زهرا . "مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100)", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 68, 1396, 191-181.
HARVARD
نوشی,زینب,حیدری,رضا,ایلخانی پور,مینو,قاسمپور,زهرا. (1396). 'مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100)', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(68), pp. 191-181.
CHICAGO
زینب نوشی, رضا حیدری, مینو ایلخانی پور و زهرا قاسمپور, "مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100)," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 68 (1396): 191-181,
VANCOUVER
نوشی,زینب,حیدری,رضا,ایلخانی پور,مینو,قاسمپور,زهرا. مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100). مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(68): 191-181.