مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100)

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران
2 استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
3 استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
4 دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده
چکیده
در پژوهش حاضر، شاخساره­های چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور، در دو واریته­ی چای (هیبرید و کلون 100)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع آوری شدند و پس از عصاره گیری، محتوای فنول کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش رنگ سنجی ارزیابی شدند. آنالیز کاتچین و کافئین توسط دستگاه HPLC صورت گرفت. ویژگی های حسی با استفاده از تست پانل به کمک روش خطی انجام شد. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل در دو واریته­ی کلون 100 و هیبرید اختلاف معنی­داری نداشت (p≤0.05). محتوای فلاوونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی در دو واریته متفاوت و در واریته کلون 100 بطور معنی­داری (p≤0.05) بیشتر از واریته هیبرید بود. نتایج آنالیز HPLC بیانگر وجود مقادیر بالاتر کاتچین و کافئین در واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100 بود. واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100، پر­رنگ­تر بود و طعم تند­تری داشت درحالیکه واریته کلون 100 از عطر قوی­تری برخوردار بود. نتایج بیانگر برتری واریته کلون 100 از لحاظ خواص سلامتی بخش آن نسبت به واریته­ی هیبرید می­باشد.
کلیدواژه‌ها