1
دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3
استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز
4
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
چکیده
هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر سرعتهای جریان هوا بر فرایند پیشخنککاری انار پوست نازک (رقم شهوار)، ارزیابی آهنگ سرد شدن و توزیع دما در این محصول به منظور طراحی و بهینهسازی سیستم پیشخنککاری بود. برای عملیات پیشخنککاری در مرکز (دانه انار) و پوست انار، از هوای سرد اجباری استفاده گردید. در طول انجام آزمایش، از سطوح سرعت جریان هوای سرد 5/0، 1 و 3/1 متر بر ثانیه و دمای هوای 2/7 درجه سانتیگراد در تونل هوا استفاده شد. برای محاسبه آهنگ سرد شدن (زمان نیم و هفت- هشتم سرد شدن)، فاکتور تأخیر و ضریب سرد شدن با استفاده از دادههای آزمایشی و به وسیله برازش رگرسیون تعیین شدند. همچنین، غیریکنواختی سرد شدن در مرکز و لایه بیرونی انار در سرعتهای مختلف جریان هوای سرد ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با افزایش سرعت جریان هوا از 5/0 به 3/1 متر بر ثانیه، آهنگ سرد شدن افزایش یافت. علاوه بر این، با افزایش سرعت جریان هوا، زمان نیم و هفت- هشتم سرد شدن به ترتیب 35/19 و 76/21 درصد در مرکز و 95/32 و 63/19 درصد در پوست کاهش یافت. این نتیجه به دلیل افزایش در ضریب انتقال حرارت همرفتی بود. غیریکنواختی سرد شدن از سرعت 5/0 تا 1 متر بر ثانیه کاهش و از سرعت 1 به 3/1 متر بر ثانیه افزایش یافت. این پارامتر به متغیرهایی مثل سرعت جریان هوا، ضریب سرد شدن و فاکتور تأخیر وابسته بود. بعد از 6400 ثانیه از ابتدای سرد شدن، اثر سرعت جریان هوا روی فرایند خنککاری در مرکز و پوست میوه کم بود. نتایج کلی نشان داد که استفاده از این روش میتواند انتقال حرارت ناپایا را در پیشخنککاری انار توضیح دهد و احتمالاً میتواند برای سایر محصولات کروی شکل نیز مورد استفاده قرار گیرد.
به آئین,محمدعلی , محمودی,اصغر , رنجبر,سیدفرامرز و نقوی,عنایت الله . (1396). اثر سرعت جریان هوا بر سینتیک سرد شدن لایه های مختلف انار در پیش خنک کاری با هوای سرد اجباری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 322-311.
MLA
به آئین,محمدعلی , محمودی,اصغر , رنجبر,سیدفرامرز , و نقوی,عنایت الله . "اثر سرعت جریان هوا بر سینتیک سرد شدن لایه های مختلف انار در پیش خنک کاری با هوای سرد اجباری", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 67, 1396, 322-311.
HARVARD
به آئین,محمدعلی,محمودی,اصغر,رنجبر,سیدفرامرز,نقوی,عنایت الله. (1396). 'اثر سرعت جریان هوا بر سینتیک سرد شدن لایه های مختلف انار در پیش خنک کاری با هوای سرد اجباری', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), pp. 322-311.
CHICAGO
محمدعلی به آئین, اصغر محمودی, سیدفرامرز رنجبر و عنایت الله نقوی, "اثر سرعت جریان هوا بر سینتیک سرد شدن لایه های مختلف انار در پیش خنک کاری با هوای سرد اجباری," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 67 (1396): 322-311,
VANCOUVER
به آئین,محمدعلی,محمودی,اصغر,رنجبر,سیدفرامرز,نقوی,عنایت الله. اثر سرعت جریان هوا بر سینتیک سرد شدن لایه های مختلف انار در پیش خنک کاری با هوای سرد اجباری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(67): 322-311.