1
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2
استاد ، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد.
3
استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
4
دانشیار، دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده
چکیده امروزه نگرانی درباره انتقال برخی ویروس های گوارشی حیوانی که ارتباط نزدیک با گونه های پاتوژن انسانی دارند، از طریق حیوانات و یا مصرف فرآورده های حاصل از آنها در حال افزایش است. لذا به کارگیری روشهای فراوری مناسب برای کنترل و یا حذف این مخاطرات ضروری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی بقای ویروس های روده ای بیماریزا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2می باشد. بر این اساس از گوشت ران گوسفند و سینه مرغ قطعاتی به ابعاد 10×10×5/1 cm3 تهیه و سه رقت 101، 103 و 105PFU/ml اینتروباکتریوفاژ MS2 به سطح آن تلقیح شد. نمونه ها به دو گروه تکه های استیکی و گوشت چرخ شده تقسیم بندی شد. جهت بررسی اثر دما بر ویروس شاخص، قطعات گوشت آلوده به ویروس در فویل آلومینیمی پیچیده و در آون با دمای 95 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت پخته شد. به منظور شمارش ویروس MS2 از روش شمارش پلاک استفاده شد. نتایج ،تأثیر معنادار دما (05/0 P≤) را در کلیه سطوح تلقیح و در تمامی نمونه ها بر بقای ویروس نشان داد. این در حالی بود که درگوشت چرخ شده قرمز و سفید، کاهش کمتری در تعداد ویروس مشاهده شد(05/0 P≤). همچنین با توجه به یافته های تحقیق، نرخ زنده مانی MS2 پس از تیمار حرارتی در گوشت قرمز بیش از گوشت سفید گزارش شد.
پزشکی,پرنیان , حبیبی نجفی,سید محمدباقر , یاورمنش,مسعود و محبی,محبت . (1396). بررسی بقای ویروس های روده ای بیماری زا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 220-213.
MLA
پزشکی,پرنیان , حبیبی نجفی,سید محمدباقر , یاورمنش,مسعود , و محبی,محبت . "بررسی بقای ویروس های روده ای بیماری زا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 67, 1396, 220-213.
HARVARD
پزشکی,پرنیان,حبیبی نجفی,سید محمدباقر,یاورمنش,مسعود,محبی,محبت. (1396). 'بررسی بقای ویروس های روده ای بیماری زا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), pp. 220-213.
CHICAGO
پرنیان پزشکی, سید محمدباقر حبیبی نجفی, مسعود یاورمنش و محبت محبی, "بررسی بقای ویروس های روده ای بیماری زا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 67 (1396): 220-213,
VANCOUVER
پزشکی,پرنیان,حبیبی نجفی,سید محمدباقر,یاورمنش,مسعود,محبی,محبت. بررسی بقای ویروس های روده ای بیماری زا در گوشت قرمز و سفید در شرایط پخت بر مبنای شاخص انتروباکتریوفاژ MS2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(67): 220-213.