1
دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
2
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
3
استادیار پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر
چکیده
چکیده در این بررسی تاثیر شستوشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول آبی کیتوزان بر محتوای فلزات سنگین و تاثیرات آن بر ثبات کیفی گوشت در خلال نگهداری در یخچال (°C 4) به مدت 15 روز بررسی گردید. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از شستن گوشت چرخ شده با آب معمولی (تیمار شاهد)، با محلول آبی حاوی 2 % کیتوزان (تیمار 1) و با محلول آبی حاوی 5 % کیتوزان (تیمار 2). محتوای سرب در نمونه شاهد از 45/8 ppm به 48/0 و 21/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. کادمیوم به طور کامل در تیمارهای 1 و 2 حذف گردید. محتوای نیکل در نمونه شاهد از 54/1 ppm به 60/0 و 39/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. محتوای پروکسید و تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای 1 و 2 در خلال دوره نگهداری در یخچال بطور معنیداری (05/0P <) کمتر از تیمار شاهد بود. تیمار 2 تاثیر بیشتری در حذف و کاهش فلزات سنگین داشتهاست.
موسوی,سیده مهدیه , زکی پور رحیم آبادی,اسحق و آئین جمشید,خسرو . (1396). تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 178-169.
MLA
موسوی,سیده مهدیه , زکی پور رحیم آبادی,اسحق , و آئین جمشید,خسرو . "تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 67, 1396, 178-169.
HARVARD
موسوی,سیده مهدیه,زکی پور رحیم آبادی,اسحق,آئین جمشید,خسرو. (1396). 'تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), pp. 178-169.
CHICAGO
سیده مهدیه موسوی, اسحق زکی پور رحیم آبادی و خسرو آئین جمشید, "تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 67 (1396): 178-169,
VANCOUVER
موسوی,سیده مهدیه,زکی پور رحیم آبادی,اسحق,آئین جمشید,خسرو. تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(67): 178-169.