چکیده در این تحقیق از روش بهینهسازی شده استخراج DNA برای استخراج DNA آسپرژیلوس نایجر، پنیسیلیوم کریزوژنوم و رایزوپوس اوریزا از رب گوجهفرنگی استفاده شد. روش مذکور مطابق با روش معرفی شده السامرایی بود که تغییراتی در غلظت محلولهای بافر استخراج و بعضی مراحل آن داده شد تا روش بهینهسازی شود. اسپور کپکهای مورد نظر در مقادیر مختلف (101، 103، 105 CFU/gr) به رب گوجه فرنگی اضافه شد و پس از رشد و ایجاد میسیلوم کپک استخراج DNA انجام شد. DNA های استخراج شده از نقطه نظر کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با دستگاه نانودراپ مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین با استفاده از الکتروفورز ژل DNA استخراج شده از لحاظ عدم مشاهده هاله و نبود آلودگی پروتئینی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی وجود ممانعت کننده های PCR در نمونه های DNA استخراج شده عملیات PCR با استفاده از پرایمرهای پیشرونده و پسرونده طراحی شده انجام شد. نتایج نانودراپ و الکتروفورز ژل DNA و نتایج PCR موید این مطلب است که این روش برای استخراج DNA این کپک ها از رب گوجه فرنگی مناسب می-باشد.
کاراژیان,رضا , حبیبی نجفی,محمد باقر , یاورمنش,مسعود , عدالتیان دوم,محمدرضا و پوریان فر,حمیدرضا . (1396). مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 9-1.
MLA
کاراژیان,رضا , حبیبی نجفی,محمد باقر , یاورمنش,مسعود , عدالتیان دوم,محمدرضا , و پوریان فر,حمیدرضا . "مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 67, 1396, 9-1.
HARVARD
کاراژیان,رضا,حبیبی نجفی,محمد باقر,یاورمنش,مسعود,عدالتیان دوم,محمدرضا,پوریان فر,حمیدرضا. (1396). 'مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), pp. 9-1.
CHICAGO
رضا کاراژیان, محمد باقر حبیبی نجفی, مسعود یاورمنش, محمدرضا عدالتیان دوم و حمیدرضا پوریان فر, "مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 67 (1396): 9-1,
VANCOUVER
کاراژیان,رضا,حبیبی نجفی,محمد باقر,یاورمنش,مسعود,عدالتیان دوم,محمدرضا,پوریان فر,حمیدرضا. مقایسه روش بهینهشده استخراج DNA از کپکهای آسپرژیلوس، پنی سیلیوم و رایزوپوس در رب گوجهفرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(67): 9-1.