1
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
2
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
3
دانشآموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و تکنولوژی غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد ورامین پیشوا
چکیده
چکیده فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر جهت ارتقاء سطح کیفی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی، در صنعت استفاده میشوند. در پژوهش حاضر، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای نانوبیوپلیمری کفیران- مونت موریلونیت (مونت موریلونیت: 5 ،3 ،1 ،0 درصد وزنی/وزنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، نانورس سبب افزیش ضخامت، پارامتر رنگ سنجی زرد-آبی (b) و تغییر رنگ کلی (ΔE) شده، در حالی که محتوای رطوبت، جذب آب، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب و پارامتر رنگ سنجی قرمز-سبز (a) و اندیس سفیدی (WI) آنها را کاهش میدهد. همچنین این نانوذرات تاثیر معناداری روی شفافیت و روشنایی (L) فیلمها ندارند. بررسی خصوصیات مکانیکی نشان داد، نانورس سبب افزایش استحکام کششی فیلمها میشود در حالی که تاثیر آن روی کشش در نقطه شکست آنها در غلظتهای مختلف متفاوت است به طوریکه تا غلظت 3 درصد نانورس فاکتور مذکور افزایش و در غلظتهای بالاتر (5 درصد) کاهش مییابد.
حسینی,سید سعید , خدائیان,فرامرز و اسمی,سهیلا . (1396). اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(66), 115-105.
MLA
حسینی,سید سعید , خدائیان,فرامرز , و اسمی,سهیلا . "اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 66, 1396, 115-105.
HARVARD
حسینی,سید سعید,خدائیان,فرامرز,اسمی,سهیلا. (1396). 'اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(66), pp. 115-105.
CHICAGO
سید سعید حسینی, فرامرز خدائیان و سهیلا اسمی, "اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 66 (1396): 115-105,
VANCOUVER
حسینی,سید سعید,خدائیان,فرامرز,اسمی,سهیلا. اثر نانورس روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ممانعتکنندگی فیلمهای بیوپلیمر کفیران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(66): 115-105.