1
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- دانشگاه محقق اردبیلی
2
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی- دانشگاه آزاد، واحد سراب
3
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی -دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز
4
دانشیار گروه علوم دامی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی - دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
چکیده
یکی از عصارههای گیاهی که دارای ویژگیهای ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی، تغذیهای و دارویی است، عصاره چای سبز میباشد. در این تحقیق تاثیر عصاره چای سبز با غلظتهای 10%، 20% و 30% روی ویژگیهای کیفی و میکروبی گوشت قرمز گاوی در مدت زمان نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا عصاره گیری از برگهای چای سبز انجام شد و سپس گوشت قرمز خرد شده به مدت 20 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد با نسبت 1 به 1 (تکههای گوشت به غلظت های متفاوت عصاره چای سبز) غوطهور شدند. در نهایت پس از تیماردهی تکههای گوشت بسته بندی شدند و آزمایشهای مختلف در مدت زمان نگهداری و در روزهای 1، 5، 10 و 15 انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار کردن گوشت با عصاره چای سبز دارای تاثیر معنیداری (05/0>P) روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و شمارش میکروبی داشت. مقادیر رطوبت و ترکیبات فنولیک در نمونه کنترل در طی مدت زمان نگهداری 15 روز کاهش و مقادیر pH، اکسیداسیون چربی، شمارش باکتریهای کل، سایکروتروفها، کلیفرمها، کپکها و مخمرها افزایش پیدا کرد. همچنین نمونههای گوشت تیمار شده با عصاره چای سبز نسبت به نمونه کنترل دارای میزان رطوبت، ترکیبات فنولیک بالاتر و دارای pH، اکسیداسیون چربی، شمارش باکتریهای کل، سایکروتروفها، کلیفرمها، کپکها و مخمرها پائینتر بودند. همچنین در بین نمونههای مختلف، گوشت تیمار شده با عصاره چای سبز 30% دارای خصوصیات میکروبی بهتری بوده و ترکیبات فنولیک بالایی نیز داشت. در کل با توجه به ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و کیفیت تغذیهای میتوان نمونه گوشت تیمار شده با عصاره چای سبز 20% را به عنوان بهترین نمونه انتخاب کرد چرا که دارای زمان ماندگاری بالایی بوده و به صورت فرآوری جدید در صنعت گوشت و فرآوردههای گوشتی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
فتحی آچاچلوئی,بهرام , اسدی,عبدالرحمان , علیرضالو,کاظم و عبدی بنمار,حسین . (1396). تاثیر عصاره چای سبز روی برخی ویژگیهای کیفی و زمان ماندگاری گوشت در طول نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(65), 259-249.
MLA
فتحی آچاچلوئی,بهرام , اسدی,عبدالرحمان , علیرضالو,کاظم , و عبدی بنمار,حسین . "تاثیر عصاره چای سبز روی برخی ویژگیهای کیفی و زمان ماندگاری گوشت در طول نگهداری", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 65, 1396, 259-249.
HARVARD
فتحی آچاچلوئی,بهرام,اسدی,عبدالرحمان,علیرضالو,کاظم,عبدی بنمار,حسین. (1396). 'تاثیر عصاره چای سبز روی برخی ویژگیهای کیفی و زمان ماندگاری گوشت در طول نگهداری', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(65), pp. 259-249.
CHICAGO
بهرام فتحی آچاچلوئی, عبدالرحمان اسدی, کاظم علیرضالو و حسین عبدی بنمار, "تاثیر عصاره چای سبز روی برخی ویژگیهای کیفی و زمان ماندگاری گوشت در طول نگهداری," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 65 (1396): 259-249,
VANCOUVER
فتحی آچاچلوئی,بهرام,اسدی,عبدالرحمان,علیرضالو,کاظم,عبدی بنمار,حسین. تاثیر عصاره چای سبز روی برخی ویژگیهای کیفی و زمان ماندگاری گوشت در طول نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(65): 259-249.