بهینه سازی خشک کردن اسمز- هوای داغ گلابی با استفاده از روش سطح-پاسخ

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2 استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3 دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
چکیده
در این تحقیق روش سطح پاسخ برای بهینه‌سازی شرایط خشککردن برش‌های گلابی توسطاسمز-هوای داغ مورد استفاده قرار گرفت. اثر دمای خشککردن(50-70 درجه سانتی‌گراد) و زمان خشککردن(240-360 دقیقه) به عنوان متغیرهای مستقل بر میزان رطوبت، درصد چروکیدگی و نسبت آبگیری مجدد برش‌های گلابی به عنوان متغیرهای وابسته(پاسخ) مورد ارزیابی قرار گرفت. مدل‌های رگرسیونی به دست آمده برای تمام پاسخ‌ها از نظر آماری در سطح 99% اطمینان معنی دار بودند.تمام متغیرهای فرایند به صورت خطی برای تمام پاسخ‌ها معنی دار بودند(p<0.01). همچنین عبارت درجه دوم دمای خشک کردن درمورد نسبت آبگیری مجدد معنی دار بود.شرایط بهینه به دست آمده برای حداقل میزان رطوبت و درصد چروکیدگی و حداکثر نسبت آبگیری مجدد عبارت بود از: دمای 39/60 درجه سانتی‌گراد و زمان خشککردن 360 دقیقه. در شرایط بهینه به دست آمده میزان رطوبت 17/26%، نسبت آبگیری مجدد 62/1 و درصد چروکیدگی 31/77% بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Optimization of osmosis-hot air drying of pear using Response Surface Methodology

نویسندگان English

Mojtaba Amiri Pour 1
Mohammad Bagher Habibi Najafi 2
Mohebat Mohebi 2
Bagher Emadi 3
چکیده English

In this study, Response Surface Methodology (RSM) was used for optimization of the conditions for hot air drying of pear slices with osmosis pretreatment. The effects of two parameters including drying temperature (50-70 °C) and drying time (240-360 minutes) as independent variables on moisture content, shrinkage percentage and rehydration ratio of pear slices as dependent variables (responses) were evaluated. The regression models for all responses were statistically significant at the 99% confidence level and lack of fit was not significant. All process variables had linear effect on all the responses (p <0.01). Also the quadratic term of drying temperature on rehydration ratio was significant. The optimum conditions obtained for minimum moisture content and shrinkage percentage and maximum rehydration ratio were: 39.60 °C as drying temperature and the drying time of 360 minutes. In optimized condition, the moisture content, rehydration ratio and shrinkage percentage of dried pear slices were 26.17%, 1.62 and 77.31 respectively.

کلیدواژه‌ها English

Hot air
Optimization
Osmosis
Pear Slices
response surface methodology