اثر اسید استئاریک بر خواص حرارتی، سد کنندگی و مورفولوژی فیلم های خوراکی بر پایه ثعلب

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی ، دانشگاه تهران
2 استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی ،دانشگاه تهران
چکیده
چکیده ﻫﺪف از اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮرﺳﯽ اﻣﮑﺎن ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﯿﻠﻢ ﺧﻮراﮐﯽ از ثعلب اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﺎرﺑﺮد اسید استئاریک به عنوان ماده چرب در ﺳﺎﺧﺘﺎر آن، ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت آﺑﮕﺮﯾﺰی ﻓﯿﻠﻢ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﺑﻬﺒﻮد ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ. در ﻧﻬﺎﯾﺖ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت مکانیکی، حرارتی، تغییرات رنگ و ﻧﻔﻮذ ﭘﺬﯾﺮی فیلم‌ها ﻧﯿﺰ ﻣﻮرد ارزﯾﺎﺑﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. به این منظور فیلم های مرکب خوراکی از ثعلب، اسید استئاریک، و توئین 80 (tween 80) به صورت امولسیون با استفاده از اولترا توراکس تهیه شد. نفوذ پذیری بخار آب فیلم های امولسیونه با افزودن اسید چرب کاهش می یابد. همچنین نفوذ پذیری به اکسیژن فیلم های امولسیون شده کمتر از فیلم شاهد ثعلب بود اما این تفاوت در غلظت های بالای اسید استئاریک معنی دار نبود. میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز برای تحلیل ریز ساختار فیلم ها استفاده گردید. در نهایت، کالریمتری روبشی افتراقی نشان داد که دمای انتقال شیشه ای فیلم ثعلب در حدود 12- درجه سانتی گراد می باشد و بطور قابل توجهی تحت تاثیر غلظت اسید استئاریک است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of stearic acid on thermal, barrier and morphological properties of salep-based edible film

نویسندگان English

Mohammad Ekrami 1
Zahra Emam Jomeh 2
چکیده English

The objective of this research was to investigate the feasibility of edible film made from salep in which the hydrophobicity of film was modified by using stearic acid as a lipid agent. In addition its mechanical, thermal, permeability and color changes of film were analyzed. For this purpose, edible composite films were prepared from salep, stearic acid, and tween 80 in emulsion form using an ultra turax apparatus. The water vapor permeability (WVP) of the emulsified films was reduced by fatty acid addition. Also the permeability to oxygen of the emulsified films was lower than that of a salep film without fatty acid, but the difference was not significant in higher concentration of stearic acid. Scanning electron microscopy (SEM) was also used in order to analyze films microstructure. Finally, differential scanning calorimetry showed that the glass transition temperature (Tg) of the salep film was 12 °C and was considerably affected by stearic acid concentration.

کلیدواژه‌ها English

Barrier properties
Edible film
Salep
Scanning electron microscope
Stearic acid
Thermal properties