1
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2
دکترای علوم و صنایع غذایی، عضو هیت علمی گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
چکیده صنعت غذاهای فراسودمند که شامل غذا، نوشیدنیها و مکملها می باشد، یکی از حوزههایی است که رشد روز افزونی را در سالهای اخیر شاهد است و ترکیبات مختلفی به منظور بهبود ویژگیهای محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گرفتهاند. کوانزیم Q10یک ترکیب شبه ویتامینی محلول در چربی است که در بدن ساخته می شود. کوانزیم Q10 ، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش اساسی در تولید انرژی در سلول و اثرات مفیدی در سلامت بدن دارد . این ماده به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گوشت ، ماهی ، مغزهای خوراکی و برخی روغن ها منایع غنی از Q10 هستند و مقادیر کمتری از آن در فرآورده های لبنی ، سبزیجات ، میوه ها و غلات یافت میشود . همچنین میزان آن در مواد غذایی مختلف به منشا جغرافیایی ماده اولیه بستگی دارد. میزان متوسط دریافت روزانه Q10، تنها 6- 3 میلیگرم است. مقدار دریافت روزانه می تواند به طور قابل توجهی از طریق غنی سازی مواد غذایی افزایش یابد.
خورشیدیان,نسیم , یوسفی اصلی,مجتبی , عرب,سیده معصومه , حبیبی,حسین و کوشکی,محمدرضا 2 . (1395). کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (), 217-227.
MLA
خورشیدیان,نسیم , یوسفی اصلی,مجتبی , عرب,سیده معصومه , حبیبی,حسین , و کوشکی,محمدرضا 2 . "کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, , , 1395, 217-227.
HARVARD
خورشیدیان,نسیم,یوسفی اصلی,مجتبی,عرب,سیده معصومه,حبیبی,حسین,کوشکی,محمدرضا 2. (1395). 'کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (), pp. 217-227.
CHICAGO
نسیم خورشیدیان, مجتبی یوسفی اصلی, سیده معصومه عرب, حسین حبیبی و محمدرضا 2 کوشکی, "کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (1395): 217-227,
VANCOUVER
خورشیدیان,نسیم,یوسفی اصلی,مجتبی,عرب,سیده معصومه,حبیبی,حسین,کوشکی,محمدرضا 2. کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1395; (): 217-227.