بهینهسازی تولید امولسیون روغن پوست پرتقال- موسیلاژ دانه به با استفاده از RSM و بررسی پایداری پودر ریزپوشانی شده حاصل

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3 دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4 دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه سمنان
چکیده
چکیده هدف این پژوهش استفاده از روش سطح پاسخ به منظور رسیدن به امولسیون بهینه روغن پوست پرتقال، موسیلاژ دانه‌به (QSM[1]) و مالتودکسترین (MD[2])، و استفاده از این امولسیون در فرایند ریزپوشانی این روغن بود. بدین منظور و به هدف رسیدن به یک امولسیون پایدار، اثر سه متغیر مستقل شامل مقدار روغن پوست پرتقال (25- 15 ٪ وزنی/وزنی)، نسبت QSM/MD (02/0- 015/0) و مقدار ماده جامد (QSM + MD) (35- 25٪ وزنی/وزنی) بر سه متغیر وابسته شامل اندازه قطرات امولسیون، اندیس کرمی شدن و ویسکوزیته بررسی شد. امولسیون بهینه بدست آمده (شامل مقدار ماده جامد 25٪، QSM/MD 02/0 و مقدار روغن پوست پرتقال 25٪) به روش انجمادی خشک، و به منظور بررسی پایداری آن در طول دوره نگهداری به مدت 6 هفته در سه دما 4، 25، 42 درجه سانتی‌گراد قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که خصوصیات رئولوژیکی QSM به ویژه ویسکوزیته آن بیشترین تاثیر را بر پایداری و خصوصیات امولسیون‌ها داشته و این موسیلاژ حتی در مقادیر خیلی پایین نیز قادر به تولید امولسیون‌هایی کاملا پایدار در طول زمان است. همچنین نتایج نشان دادند که نمونه‌های ریزپوشانی شده به طور معناداری نسبت به نمونه‌های شاهد نیمه عمر و سرعت رهایش پایین‌تری داشتند.
[1]. Quince Seed Mucilage [2]. Maltodextrin
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Production optimization of orange peel oil – quince seed mucilage emulsion by RSM and investigating on the stability of its microencapsulated powder

نویسندگان English

Shima Hosseini 1
Ali Reza Sadeghi Mahoonak 2
Seyed Mahdi Jafari 3
Mohammad Ghorbani 4
Azadeh Salimi 5
چکیده English

In the present research work, response surface methodology was used to achieve optimum condition to prepare orange peel oil – quince seed mucilage (QSM) and maltodextrin (MD) emulsion and using this emulsion in microencapsulation. For this purpose and in order to access stable emulsion, effect of three independent variables including orange peel oil concentration (15-25% w/w), QSM/MD (0.015-0.02) and solid concentration (QSM+MD)(25-35% w/w) on the three dependent variables including droplet size, creaming index and viscosity were investigated. Optimized emulsion (25% solid concentration, 0.02 QSM/MD and 0.025 orange peel oil concentration) were dried by freeze dryer, and were kept in three temperature (4, 25 and 42 °C) in order to investigation its stability during 6 week storage. The results showed that rheological properties of QSM, in particular its viscosity, had the highest effect on the stability and properties of emulsions and QSM could make quite stable emulsion over time. Also, our results revealed that half-life and release rate of encapsulated samples were significantly lower than control samples.

کلیدواژه‌ها English

RSM
Quince Seed mucilage
Orange peel oil
Microencapsulation