بررسی تاثیر پوشش های خوراکی با پایه زانتان،کربوکسی متیل سلولز و آلژینات سدیم بر میزان افزایش ماندگاری نان باگت

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فن آوری های نوین، واحد علوم دارویی ،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران-ایران
2 استاد یار گروه علوم صنایع غذایی ، دانشکده علوم و فن آوری های نوین، واحد علوم دارویی ،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران-ایران
3 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
چکیده در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر استفاده از پوشش های خوراکی در به تاخیر انداختن میزان بیاتی نان باگت، از سه نوع فرمولاسیون حاوی سه هیدروکلوئید آلژینات سدیم، کربوکسی متیل سلولز و زانتان به همراه روغن آفتاب گردان، گلیسرین، آب، نشاسته و سوربات پتاسیم برای پوشش دهی نان های باگت استفاده شده و تاثیر پوشش های فوق بر روند کند شدن بیاتی در روزهای اول، دوم و سوم پس از پخت مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله پوشش های فوق قادر به حفظ تازگی نمونه های نان پس از گذشت یک روز از پخت به حد تازگی نان پخته شده [شاهد] بودند. پس از دو روز نگهداری نمونه های پوشش داده شده با آلژینات سدیم و زانتان در به تاخیر انداختن بیاتی مشابه یکدیگر عمل نموده و پس از سه روز نگهداری کلیه پوشش ها از نظر میزان بیاتی تفاوت معنی داری با نمونه شاهد پس از سه روز ماندگاری نداشتند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Investigation on the effect of edible coatings based on xanthan,carboxy methyl cellulose and sodium alginate, on extending of baguette bread shelf life

نویسندگان English

Ali Akbar Ghaderi 1
Solmaz Sarem Nejad 2
Mohammad Hossein Azizi 3
چکیده English

To investigate the effect of edible coatings in retarding of bagutte bread staling, three types of coating formulations containing Sodium alginate, carboxymethyl cellulose and xanthan as hydrocolloids and sunflower oil, glycerol, water, starch and potassium sorbate were used for coating of baguette bread and The effect of these coatings on retarding of staling after 1,2 and 3 days of storage was investigated. The obtained results revealed that after 1 day of storage the mentioned coatings presented bread with similar freshness to that of control [ fresh sample]. After 2 days of storage, sodium alginate and xanthan coated samples acted similar in retarding of staling and after 3 days of storage, all the coatings did not have any significant difference with each other and also with control sample from staling point of view.

کلیدواژه‌ها English

Staling
Edible coating
Xanthan
Sodium alginate
Carboxymethyl cellulose