بررسی تغییرات رنگ نمونه های آب سیب شفاف حاوی اینولین، فروکتوالیگوساکارید و پلی‌دکستروز طی 6 ماه نگهداری در دو دمای ˚C 4 و˚ C25

نویسندگان
1 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده
چکیده
محصولات پری بیوتیک دارای اثرات سلامت بخش فراوانی هستند. آب سیب نوشیدنی است که در بیشتر کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این مطالعه تولید آب سیب شفاف پری­بیوتیکی بود که علاوه بر دارا بودن اثرات سلامت بخش برای مصرف کنندگان، اثر نامطلوبی بر روی ویژگیهای ظاهری آن از قبیل رنگ و شفافیت محصول که فاکتوری مهم در افزایش پذیرش محصول نزد مشتری هستند، نداشته باشد. ترکیبات پری­بیوتیک اینولین، فروکتوالیگوساکارید و پلی­دکستروز هر کدام در سه مقدار 5/2، 5/3 و 5/4 درصد به آب سیب شفاف اضافه شدند و یک نمونه نیز بدون افزودن ماده پری­بیوتیک بعنوان شاهد آماده گردید. کلیه نمونه ها پس از آماده شدن در دو دمای 4 و 25 درجه سانتی­گراد برای مدت 6 ماه نگهداری شدند و ویژگیهای رنگ سنجی آنها شامل a٭(قرمزی)، b٭(زردی) و l٭(سفیدی)، dE (تغییر رنگ) در روز اول تولید و در فواصل زمانی یک ماهه به مدت 6 ماه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش دما و گذر زمان هر یک موجب افزایش میزان تغییر رنگ نمونه ها نسبت به نمونه شاهد شد. با افزودن اینولین میزان تغییر رنگ نسبت به نمونه شاهد افزایش و با افزودن فروکتوالیگوساکارید و پلی­دکستروز میزان تغییر رنگ نسبت به نمونه شاهد کاهش پیدا کرد. افزایش دوز تاثیر ناچیزی بر روی رنگ نمونه ها داشت و با افزایش درصد ماده افزوده شده این تغییرات نسبت به نمونه شاهد بیشتر شد. افزودن فروکتوالیگوساکارید و پلی­دکستروز نسبت به اینولین شفافیت بیشتر و تغییر رنگ کمتری در محصول ایجاد می کند و از نظر ویژگیهای رنگ سنجی برای افزودن به آب سیب مناسب تر می باشند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of changes in color of clear apple juice samples contain inulin, fructooligosaccharide and polydextrose during the six month storage at 4 and 25˚c

نویسندگان English

Aziz Homayoni Rad 1
Halaleh Hojat Ansari 2
چکیده English

There are many health effects of prebiotic products. Apple juice is a beverage that is used in most countries. Aim of this study was producing prebiotic clear apple juice that moreover having healthy effects for consumers, have not any bad effects on its visual properties such as color and clarity that are important factors in increasing customer acceptance of the product. Prebiotic combinations such as Inulin, fructooligosaccharide and polydextrose, each of them were added to clear apple juice in three dosages: 1.5, 2.5 and 3.5 percent and one sample were prepared as a blank without adding any prebiotic. All of the samples were hold in 4 and 25 ˚c temperature for 6 month and their spectroscopic characteristics including a٭(redness), b٭(yellowness), l٭(whiteness) and dE (color changing) On the first day of production and at intervals of one month for 6 months were measured. The results showed that increasing in temperature and time increases the rate of color changing for each sample in comparison to the control sample. In samples that contain inulin color changing was further than blank, and in samples that contain polydextrose and fructooligosaccharide it was less than blank. Increasing the amount of fibers has not noticeable effect on the color of samples and increasing in dosage of added material increases the variation amount in comparison to blank sample. Adding fructooligosaccharide and polydextrose in compare with inulin create greater transparency and less color changing in product and in terms of Colorimetric characteristics are more appropriate than inulin for adding to apple juice.

کلیدواژه‌ها English

Inulin
Fructooligosaccharide
Poly dextrose
Clear apple juice
color