تعیین مختصات رنگ نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی بوسیله اسپکتروفتورادیومتر و بررسی همبستگی آن ها با برخی خصوصیات کیفی

نویسندگان
1 دانشجوی دکتری علوم وصنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران و عضو واحد تحقیق و توسعه شرکت قند هگمتان همدان
2 استادیار، گروه پژوهشی نمایش رنگ و پردازش تصویر، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ، تهران، ایران
3 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده
چکیده شکرخام نیشکری یکی از فراورده های مهم و پرمصرف در صنعت قند و شکر به شمار می رود. خصوصیات کیفی این محصول می تواند بارزترین تاثیر را در تهیه شکر سفید با بالاترین کیفیت داشته باشد. هدف از این تحقیق یافتن هر نوع همبستگی میان مختصات رنگ و خصوصیات کیفی مختلف نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی موجود در بازار کشور بود. اطلاعات طیفی نمونه های شکرخام به کمک دستگاه اسپکتروفتورادیومتر در محدوده طول موجی 380 الی 780 نانومتر بدست آمده و تبدیل به مختصات رنگ گردیدند. سپس میزان همبستگی مختصات رنگ با برخی از خصوصیات کیفی نمونه های شکر خام از جمله میزان خاکستر، درصد ساکارز، درصد اینورت،شدت رنگ محلول ، pH ، مقدار نشاسته، غلظت دکستران، درصد رطوبت و میزان ضریب شکست تعیین گردید. نتایج نشان دهنده همبستگی در سطح بالای برخی از پارامترهای کیفی مانند نشاسته ، خاکستر و رنگ محلول با برخی از مختصات رنگی همچون L*، a* ، b* ، C*، h، X، Y، Z، x ، y ، Y.I بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

CIE color coordinates measurement of imported raw cane sugar samples using spectrophotoradiometer and correlation with their certain quality parameters

نویسندگان English

Mohammad Erfan Bahrami 1
Keivan Ansari 2
Masoud Honarvar 3
چکیده English

Raw cane sugar is the one of the most important products in sugar industry. Quality characteristics of raw sugar are the main influence factor in type and quality of refined sugars. The purpose of this research was to find agrrement between the CIE color coordinates and certain quality parameters of various imported raw cane sugar samples. The spectral reflectance of such raw sugar samples were determined with the aid of a spectrophotoradiometer in the range 380 to 780 nm and were then converted to their corresponding CIE color coordinates. The correlation between such color coordinate values and certain quality parameters of samples such as; ash content, sucrose, invert sugar, color solution, pH, starch, dextran content, moisture and refractive index were determined. Results show good to very good correlations between some quality parameters such as starch content, ash content and color solution and various CIE color coordinates values such as L* , a*, b*, C*, h, X, Y, Z, x, y and Y.I.

کلیدواژه‌ها English

Key word: Raw Cane Sugar
Color Measurement
Color Coordinate Values
Quality Parameter
Spectrophotoradiometer