بررسی برخی تغییرات خواص کیفی ژل آلوئه ورا در خشک‌کن بازگردشی جریان هوای گرم

نویسندگان
1 گروه فیزیک-واحد شهر قدس-دانشگاه آزاد اسلامی-تهران-ایران
2 گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3 گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
چکیده تحقیق حاضر به منظور بررسی پارامترهای کیفی فرآیند خشک کردن گیاه دارویی آلوئه ورا در سه دمای (40، 50 و °C 60)، سرعت جریان هوای (5/0، 1 و m/s 5/1) و بازگردش هوای گرم (0، 50 و 75%) به منظور کاهش ضایعات انجام گردیده است. نتایج نشان داد که با افزایش دما، نمونه ها مقاومت کمتری در مقابل تغییر رنگ از خود نشان دادند. بیشترین اختلاف مربوط به ژل خشک شده در دمای 70 درجه سلسیوس بود به طوری که افزایش دما و سرعت هوا سبب افزایش این شاخص شد. همچنین بیشترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 60 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 58/0 و 2/86% در حالت بدون بازگردش هوای گرم و کمترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 40 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/0 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 30/0 و 6/70% در حالت بازگردش 75% هوای گرم اتفاق افتاد. بالاترین مقدار بازجذب آب نسبت به ماده خشک (کیلوگرم آب به کیلوگرم ماده خشک) به میزان 301% در دمای40 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/0 متر بر ثانیه در حالت 75% بازگردش هوای گرم و کمترین مقدار بازجذب به میزان 199% در دمای 60 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/1 متر بر ثانیه در حالت بدون بازگردش هوای گرم اتفاق افتاد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of some qualitative properties of aloe vera gel by using recycling hot air dryer

نویسندگان English

Mohammad Esmail Adabi 1
Seyed Reza Mosavi Seyedi 2
Davood Kalantari 2
Ahmad Taghi Zadeh 3
چکیده English

Present study were investigated to evaluation the quality parameters in drying of Aloe vera in three temperatures (40, 50, 60 °C), air velocity (0.5, 1, 1/5 m/s) and hot air recycling (0, 50 and 75%) in order to reduce waste. The results showed that with increasing temperature, the samples showed less resistance to color change. The highest difference dried gel was at 70 °C so that the increasing air velocity and temperature was increased this index. Also, the maximum change pH and shrink were obtained to be 0.58 and 86.2%, at 60 °C and 1.5m/s respectively in case without recycling hot air, while its minimum value 0.3 and 70.6% were at 40 °C and 0.5m/s in case with 75% recycling hot air, respectively. The maximum value of rehydration water was obtained to be 301% at 40 °C and 0.5 m/s in case with 75% recycling hot air, while its minimum value 199% were at 60 °C and 1.5m/s in case without recycling hot air.

کلیدواژه‌ها English

Quality change
Recycling dryer
Aloe vera
Drying