بررسی اثر مهار کنندگی ویتامین های 3B ،6B و مخمرهای اتولیز شده بر پایه ساکارومیسس سرویزیه بر تشکیل آکریلامید در شرایط آزمایشگاهی

نویسندگان
1 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
2 دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
3 استادیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه زنجان، ایران
چکیده
چکیده مطالعات اولیه سم شناسی نشان داده که آکریل آمید به عنوان یک عامل سرطان زا است و اصلی ترین راه ایجاد آن واکنش بین اسید آمینه آسپارژین و قند های طبیعی نظیر گلوکز می باشد . کاهش و مهار تشکیل آکریلامید در طول فرآوری مواد غذایی می تواند به ارتقای سلامت محصولات غذایی و به دنبال آن، به ایمنی غذای انسان کمک کند. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر مهار کنندگی مخمر اتولیز شده بر پایه ساکارومیسس سرویزیه و ویتامین های 3Bو 6B بر تشکیل آکریل آمید در مدل شیمیایی می باشد . در این مطالعه تاثیرغلظت های مختلف 25 0/0، 25/0 و 5/0 میلی مول از ویتامین های 3Bو 6Bو مخمر اتولایز شده خوراکی بر پایه ساکارومیسس سرویزیه بر میزان کاهش تشکیل آکریل آمید مورد ارزیابی قرار گرفت.میزان آکریل آمید با روش گروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی تعیین گردید.بر اساس نتایج ،ویتامین های 3B، 6B و مخمر اتولایز شده بطور موثری باعث کاهش میزان تشکیل اکریل آمید شدند و در بین آنها ویتامین3B با غلظت نیم میلی مول بیشترین اثر را داشت(p<0.05). براین اساس توانایی هر سه ماده در کاهش تشکیل آکریل آمید معلوم گردید.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

In vitro evaluation of inhibitory role of Vitamins B3 and B6 and the autolysed yeast of Saccharomyces cerevisiae on acrylamide formation

نویسندگان English

Peiman Ghajar Beigi 1
Abolfazl Kamkar 2
Ashraf Haj Hosseini 3
Ali Misaghi 2
چکیده English

Earlier toxicological studies demonstrated that acrylamide is carcinogenic and most acrylamide in food is formed when asparagine amino acid reacts with certain naturally occurring sugars such as glucose.Inhibition, even reduction, of acrylamide formation during processing of foods, can help to produce more healthy food and, consequently, promote food safety. The objective of this study was to investigate the effects of the autolysed yeast of Saccharomyces cerevisiae, vitamins niacin (B3) and pyridoxine (B6) on acrylamide formation in chemical model. In this study the effects of different concentrations (0.025, 0.25 and 0.5 mmol) of autolysed yeast of Saccharomyces cerevisiae, vitamins B3 and B6 on acrylamide formation were evaluated in a chemical model. The acrylamide level was determined by Gas chromatography- mass spectrometry (GC/MS). According to the results vitamins B3, B6 and autolysed yeast of Saccharomyces cerevisiae, could reduce effectively acrylamide formation and vitamin B3 at concentration of 0.5 mmol was the most effective (p<0.05). This study indicated that these three additives could significantly reduce the acrylamide formation.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Acrylamide
Vitamin B3
Vitamin B6
Autolysed yeast