ارزیابی کلاژن دیواره بدن خیار دریایی گونه horrens Stichopus خلیج چابهار و ژلاتین حاصل از آن

نویسندگان
1 استادیار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار, دانشکده علوم دریایی,گروه زیست دریا
2 استادیار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار, دانشکده علوم دریایی ,گروه شیلات و فراوری آبزیان
3 دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ،دانشکده علوم دریایی،گروه زیست دریا
چکیده
چکیده ترکیبات طبیعی و زیست فعال موجود در جانوران دریایی می­تواند به عنوان یک منبع ترکیبات کاربردی برای سلامتی باشد. در این تحقیق کلاژن از دیواره بدن خیار­دریایی گونه S.horrens جمع آوری شده از خلیج چابهار به روش محلول در اسید استخراج شد و ترکیبات اسید آمینه آن مورد بررسی قرار گرفت، همچنین ژلاتین حاصله از کلاژن دیواره بدن استخراج گردید و ویژگی­های عملکردی آن بررسی شد. کلاژن خالص سازی شده با استفاده از آزمون الکتروفورز با پلی آکریلامید در حضور دودسیل سولفات شناسایی شد و نوع آن تعیین گردید. نتایج نشان داد که کلاژن استخراجی از دیواره بدن این گونه از خیار دریایی دارای یک زنجیره α1 با وزن مولکولی 125 کیلو دالتون و یک باند سنگین بتا با وزن مولکولی 250 کیلو دالتون بوده و کلاژن نوع І می باشد. کلاژن دارای محتوای بالایی از ایمینواسیدها بود و غالب ترین اسید آمینه در کلاژن دیواره بدن خیار دریایی گلایسین بود. ژلاتین نیز طبق روش آبکافت اسیدی استخراج شد. ژلاتین دارای نقطه ذوب ᵒC30 و نقطه تشکیل ژل ᵒC 5 بود. ویسکوزیته ژلاتین استحصالیcp 065/ 2 بود و از ویسکوزیته گونه­های ماهی و پستانداران پایین­تر بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Sea cucumber (Stichopus horrens) body wall collagen of Chabahar bay and its gelatin properties

نویسندگان English

Gilan Attaran Fariman 1
Ali Taheri 2
Noora Barzekar 3
چکیده English

The natural and bioactive compounds from marine animals can be used as functional compositions for healthcare. Collagen and gelatin of marine animals could be having pharmacological and cosmetic applications. In the present study collagen was extracted from the body wall of sea cucumber (S.horrens) collected from Chahbahar Bay and its Amino acid composition was investigated. Also, gelatin from this collagen was extracted according to acidic hydrolyzed method and the functional properties were studied. The type of purified collagen was identified by the SDS-PAGE method. The results indicated the extracted collagen was the type I, because it had a α1 chain by the molecular weight of 125 KDa and a heavy band of β chain with the molecular weight of 250 KDa. The collagen contained high amount of Imino Acids and the glycine was the dominant Amino acid. The melting and gelling point of the Gelatin was 300C and 50C, respectively. The viscosity of the gelatin was 2.065 cp, lower than other fish species and mammals.

کلیدواژه‌ها English

Sea cucumber
Collagen
Gelatin
Functional properties