ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه

چکیده
چکیده

گزارشات زیادی در تائید قدرت ضدباکتریایی عسل وجود دارد. این گزارشات تاثیر عسل را در ممانعت از رشد انواع مختلف میکروارگانیسمها تائید می نمایند . قصد ما از ارائه این طرح ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عسلهای تولید شده در مناطق مختلف شهرستان ارومیه بوده است. این تحقیق بر روی نمونه های جمع آوری شده از عسلهای تولید شده در پنج منطقه اصلی تولید کننده عسل در ارومیه ) مارمیشو:1 ، نازلو :2 ، دره قاسملو:3، مرگه ور:4 ، ترگه ور:5 ) انجام شده است. از هر منطقه 20 نمونه مجموعا 100 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نمونه ها بر روی محیطهای کشت باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس، ایشرشیا کلی و پزودوموناس آئروژینوزا بعنوان میکروارگانیسمهای کنترول و همچنین میکروارگانیسمهای جدا شده از مراجعات درمانگاهی قرار داده شدند. پس از گذراندن دوره انکوباسیون ، مناطق مهاری (IZ) بر حسب میلی متر محاسبه گردیدند. و همچنین با تهیه غلظتهای 75% ،50% ، 40% ، 20% و 10 % میزان حد اقل غلظت مهاری (MIC) برای نمونه های مختلف اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق نمونه عسل شماره 5 (عسل ترگه ور ) دارای بیشترین منطقه مهاری (IZ) بر روی محیط کشت میکروبهای کنترول بوده است. (p<0.05) کمترین غلظت مهاری (MIC) نمونه های عسل مورد آزمون بر روی میکروارگانیسمهای کنترول 40% بوده است. نمونه های عسل مورد ارزیابی، تاثیرمهاری بر روی برخی ازمیکروارگانیسم های جدا شده از موارد بالینی داشته اند ولی این تاثیر بر روی میکرارگانیسمهای قارچی قابل مشاهده نبوده است.وجود اختلاف در پتانسیل ضد باکتریایی نمونه های مختلف عسل اساسا به مواد فیتوشیمیائی خاص حاصل از فلور گیاهی منطقه پرورش زنبور بستگی دارد. پیشنهاد میشود با انجام بررسی بر روی بافت گیاهی منطقه (( ترگه ور)) و انتخاب گیاهان مناسب و پرورش آنها در مزارع خاص اقدام به پرورش زنبور عسل در چنین مزارع کنترول شده ای نموده و از این طریق عسلهایی با قدرت ضد باکتریایی بالاتر جهت استفاده در مصارف دارویی و درمانی تولید نمود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Assessment of Antimicrobial Efficacy of Commercial Urmia’s Honeys

چکیده English

There are many reports about antibacterial potency of natural honey. Theses reports are confirmed preventive efficacy of honey on various different kinds of bacteria.

The most important antibacterial factors of honey are phytochemical materials.These substances are derivatives from plants flora of bee culture’s region. We designed this study in order to assess the antimicrobial efficacy of honeys produced different regions of Urmia.

This investigation was performed on samples collected from 5 honey production’s regions (Marmishoo=1; Nazloo= 2; Ghasemloo valley= 3; Marghevar= 4; Targhevar=5 ). 20 samples were collected from each region. Samples were cultured on blood agar media in order to confidence of lack of previous contamination. Then samples were cultured on standard bacterial culture include: Staphylococcus aureus (ATCC25923) , Escherchia coli (ATCC25922) , Pseudomonas aeruginosa (ATCC27853). Inhibition zone (IZ) and Minimum inhibitory concentration (MIC) were measured for each bacteria after incubation period.

According to results of our experience, Targhevar honey posses more (IZ) and lesser (MIC) in compared to other samples. (p<0.05)

Difference between samples is thought to be due to existence of special phytochemical substances in plant flora of Targhevar region. These materials should be extracted and collected and used in production medical honey. The selection of special region for bee keeping is very important in process of monofloral medical honey production.

کلیدواژه‌ها English

Commercial honeys
Antimicrobial
Infection
Urmia