تشخیص آلودگی میکروبی پاکت‌های شیر UHT با استفاده از سیستم فراصوت

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2 دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3 استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
4 استادیار گروه بهداشت و کترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد شهرکرد
5 کارشناسی گروه مهندسی برق، دانشگاه شهاب دانش تهران
چکیده
چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­های شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزم­ها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر می­شود که متعاقب آن مشخصه­های فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازه­گیری شدند. فرکانس مرکزی دیسک­های پیزوالکتریک، MHz 02/1 بود و تمام آزمایش­ها در °C35 انجام شدند. آزمون­های فراصوت برای میکروب­های Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتری­های مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­ها پس از گذشت 25/7 تا 5/12 ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکت­های میکروبی است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Detection of microbial contamination of UHT milk packages using ultrasonic system

نویسندگان English

vahid mohammadi 1
Rahim Ebrahimi 2
Mahdi Ghasemi Varnam khasti 3
Maryam Abbas Vali 4
Ali Lahimgar zadeh 5
چکیده English

In current investigation a quality control ultrasonic system has been presented for detecting microbial contamination of UHT milk packages. This system is able to detect microbial contamination of milk packages without opening them. Microorganisms’ growth causes some changes in physical and chemical properties of milk resulting in changes of ultrasonic properties of milk. In this study amplitude and time of flight of ultrasonic waves were measured. The center frequency of piezoelectric discs was 1.02 MHz and all of experiments were done in temperature 35°C. Ultrasonic tests were conducted for microorganisms Escherichia coli, Staphylococcus aurous and Bacillus cereus. The results showed that different bacteria’s metabolisms affected chemical properties of milk and detecting process of microbial contamination. Ultrasonic system was able to detect microbial contamination after 7.25 to 12.5 h. from microbe injection. Also, the results showed that ultrasonic system can detect microbial contamination in various values of acidity and pH of milk packages.

کلیدواژه‌ها English

Ultrasound
Microbial contamination
Milk
Detection