اثرپوشش ترکیبی متیل سلولز- واکس برروی خواص فیزیکو-شیمیایی و حسی پرتقال تامسون ناول

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی
2 دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده مهندسی زراعی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3 استاد یارگروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده مهندسی زراعی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
چکیده در این تحقیق اثرپوشش ترکیبی متیل سلولز- واکس در مقایسه با پوشش واکس در دمای نگهداری Cº 8 بر روی پرتقال تامسون مورد بررسی قرار گرفت. کاهش وزن، ویتامین C، مواد جامد قابل حل ، اسیدیته قابل تیتر و خواص حسی پرتقال تامسون ناول درهر دو هفته ودر فاصله زمانی 16 هفته تعیین شدند. پرتقال‌ها بوسیله محلولهای واکس تجاری و واکس- متیل سلولز (9 به 10: وزنی / وزنی) به روش غوطه‌وری پوشش داده شدند و در هوای آزاد خشک شدند. نمونه های بدون پوشش نیز به عنوان نمونه های کنترل در نظر گرفته شدند. آنالیز آماری با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در سطح اطمینان 95% انجام شد. پوشش واکس در مقایسه با متیل سلولز- واکس در جلوگیری از افت وزن میوه ها موثرتر عمل نمود. میوه های پوشش داده شده با پوشش ترکیبی، دارای بیشترین میزان ویتامین C در مقایسه با سایر نمونه ها بودند. در طول مدت نگهداری میزان مواد جامد قابل حل و اسیدیته همه نمونه ها کاهش و نسبت مواد جامد قابل حل به اسیدیته در تمامی تیمارها افزایش یافت. در 6 هفته آخر نگهداری، مقدار اسیدیته میوه های تیمار شده با متیل سلولز- واکس در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر حفظ شدند . ارزیاب ها پایین‌ترین کیفیت طعمی را بعد از 8 هفته و بیشترین میزان بد طعمی را در فاصله 10 - 16هفته نگهداری درتیمار واکس گزارش نمود ند (p< 0.05). از نظر طراوت ظاهری، اختلاف معنی داری بین متیل سلولز- واکس و واکس دیده نشد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effects of Methylcellulose-wax as combined coating materials on physico-chemical and sensorial characteristics of Thomson navel orange

نویسندگان English

Fatemeh Zahra Rahmatian 1
Mohammad Reza Kasa i 2
Ali Motamed Zadegan 3
چکیده English

In this study, effects of coating materials: methylcellulose-wax; and wax on physic-chemical and sensorial characteristics of Thomson navel orange at 8 °C were evaluated. Weight loss, vitamin C, total soluble solid (TSS), acidity (TA), and sensory evaluation every two weeks for 16 weeks of storage were analyzed. Fruits were coated with commercial wax or composite methylcellulose-wax (MC, 9: 10, w/w) using immersion treatment. Uncoated fruits were used as control ones. This research was performed using a factorial experimental model in a completely randomized design with 5 replications at an accuracy rate of 95%. Coatings by wax were the most effective in reducing weight loss. Fruits coated with composite coating materials, had the highest level of vitamin C in comparison with other samples. TSS and TA of all samples decreased during storage, while the TSS / TA ratio increased in all treatments. Fruits treated with methylcellulose-wax within 10 and 16 weeks of storage preserved TA values more than other treatments. The results of sensory evaluation showed that the least desirable flavor was related to 8 weeks after storage. Within 10 and 16 weeks, the highest off-flavor was related to the fruits coated by wax Freshness of fruits decreased during storage. No significant difference was observed between the fruits coated by MC-Wax and wax.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Thomson navel orange
Vitamin C
acidity
Methyl cellulose
Sensory characteristics