تأثیر فاز رشد، نوع اسید و محیط بر مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی (Morganella morganii) در pHهای مختلف

نویسندگان
1 دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2 دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
چکیده
توانایی باکتری‌ها در تحمل pHهای پایین از جمله خصوصیات مهمی است که به زنده‌مانی باکتری در محیط‌های مختلف کمک می‌نماید. در مطالعه منابع مختلف اطلاعات زیادی در مورد مقاومت اسیدی باکتری‌‌های مختلف دیده می‌شود اما راجع به مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی که مهمترین باکتری تولید کننده هیستامین در ماهی و مواد غذایی دریایی می‌باشد، اطلاعات اندکی در دسترس است. بنابراین در مطالعه حاضر تأثیر فاز رشد، نوع محیط و اسید بر مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی در pHهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور سلولهای فاز لگاریتمی و سکون باکتری در محیط‌های TSB و PBS با pHهای پایین (3، 4 و 5) ایجاد شده به‌وسیله اسیدهای کلریدریک، استیک، لاکتیک، سیتریک و تارتاریک به مدت یک ساعت قرار گرفت. درصد زنده‌مانی با تقسیم تعداد سلول­های زنده باقیمانده بر تعداد اولیه باکتری‌ها بدست آمد. نتایج این تحقیق به طور کلی مقاومت اسیدی بالایی را در این باکتری نشان داد. در مورد همه اسیدهای مورد استفاده با کاهشpH تعداد سلول­های زنده باقیمانده کاهش یافت. سلولهای فاز سکون مرگانلا مرگانی مقاومت اسیدی بیشتری را در مقایسه با سلول­های فاز لگاریتمی نشان دادند و تفاوت معنی­داری (05/0>p) در مقاومت اسیدی این باکتری در محیط‌های TSB و PBS در pHهای مختلف مشاهده نگردید. علاوه بر این اسید استیک و اسید لاکتیک اثر ضد میکروبی بیشتری را نسبت به سایر اسیدهای مورد استفاده بر سلول­های فاز سکون و لگاریتمی مرگانلا مرگانی نشان دادند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of growth phase, type of acid and medium on acid tolerance of Morganella morganii at different pHs

نویسندگان English

Mehdi Zare i 1
Mehdi pour Mehdi borujeni 1
Shima Niyazi 2
چکیده English

The ability of bacteria to tolerate low pH is a very important trait to survive in a variety of environments. In the literature, there is a lot of information about the acid tolerance of different bacteria. However, little is known about the acid tolerance of Morganella morganii, the most prolific histamine former in fish and seafood products. Therefore, in the present study, the effect of growth phase, type of acid and medium on the acid tolerance of M. morganii at different pHs were evaluated. To achieve this purpose, cells of M. morganii in exponential or stationary growth phases were exposed to low pHs (3, 4 and 5) adjusted by adding hydrochloric, acetic, lactic, citric or tartaric acids into TSB or PBS for one hour. Survival percentage was obtained by dividing the surviving population by the initial population. In general, results of the present study showed a high acid tolerance of M. morganii. For all the acids tested, the lower the pH of the mediums used, the lower the survival percentage observed. Cells of M. morganii in the stationary phase were more resistant to acidic conditions tested and no significant difference was observed (p<0.05) in the acid tolerance of M. morganii in TSB and PBS at different pHs. In addition, acetic acid and lactic acid showed more antimicrobial effect on both the stationary and exponential phase cells than the other acids use.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Morganella morganii
Acid tolerance
Organic acids
Acetic acid
Lactic acid