مطالعه خواص ضد اکسایشی عصاره های پوست و برگ نارنگی وتعیین خواص مکانیکی کاغذ های کرافت پوشش یافته با عصاره ها

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده مهندسی زراعی و پزوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان
2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
چکیده در این مطالعه امکان پوشش دادن کاغذ کرافت با استفاده از عصاره روغنی پوست و برگ نارنگی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیری از پوست و برگ نارنگی با استفاده از حلال هایی غیر قطبی (هگزان ، کلروفرم، دی کلرومتان یا پترولیوم اتر) در دمای اتاق انجام شد. خاصیت ضد اکسایشی عصاره هابه روش مهار رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. پوشش دهی کاغذ کرافت از طریق غوطه ور نمودن آن در عصاره و سپس تبخیر حلال انجام گرفت. اثر عصاره های غیرابی به عنوان پوشش کاغذ در مقایسه با کاغذ بدون پوشش بر روی خواص مکانیکی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد حلالهای هگزان -کلروفرم به نسبت (1:1) بعنوان بهترین سیستم حلال در عصاره گیری و پوشش دهی می باشد. وزن کاغذهای پوشش یافته با افزایش غلظت عصاره هاافزایش یافت. مقاومت کششی (TS)، مدول یانگ (YM) و درصد ازدیاد طول تا نقطه پارگی (%E) کاغذهای پوشش های یافته با عصاره روغنی نسبت به کاغذ فاقد پوشش کاهش یافت. عصاره پوست – برگ نسبت به عصاره پوست از خاصیت ضد اکسایشی قویتری برخوردار بوده و هر دو عصاره نیز خاصیت ضد اکسایشی ضعیف تری در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی BHA نشان دادند. بطور کلی عصاره غیرآبی پوست و پوست – برگ مرکبات سبب تشکیل پوششی روغنی در کاغذ کرافت گردید، چنین پوششی با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی پتانسیل استفاده در بسته بندی های فعال را داشته،اما سبب تضعیف خواص مکانیکی کاغذ پوشش یافته می گردد
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Studies on antioxidant activities of extracts from peel and leaf of mandarin and determination of mechanical properties of coated kraft paper by the extracts

نویسندگان English

Seyed Ameneh Mousavi 1
Mohammad Reza Kassai 2
چکیده English

In this study, the possibility of coating of paper using non-aqueous extracts obtained from peels and leaves of mandarin has been investigated. The extraction was carried out using non polar solvents (hexane, chloroform, dichloromethane, petroleum ether) at room temperature. The antioxidant activities of the extracts were determined using DPPH as free radical scavenger. Coating of the kraft paper was performed by its immersion in the extract solutions and evaporation of the solvents. The results showed that hexane-chloroform (1:1 v/v) system was the best solvent for the extraction and coatings. The weight of coated paper increased with an increase in concentration of extracted materials.The mechanical properties of coated paper (Tensile Strength, Young modulus, Elongation at Break) decreased in comparison with uncoated paper. The extracted materials obtained from peel- leave were stronger than that of extracted materials from the peel. The antioxidant activities of both extracted materials were weaker than that of BHA. In conclusion, the extracted materials from peel and peel-leaves caused to a oily coating layer on the paper. Such coating layer with antioxidant properties has potential to be employed in active packaging, but results in a reduction in mechanical properties of the paper.

کلیدواژه‌ها English

Paper
Non-aqueous extracts
Antioxidant activity
Mechanical properties