اندازه گیری فولات در آرد غنی شده به روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی

نویسندگان
1 استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی و کشاورزی ایران.
2 دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس
3 استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
4 استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
چکیده
فولیک اسید (ویتامین 9B) یکی از ویتامین­های موردنیاز بدن انسان است که باید به میزان کافی توسط بدن دریافت گردد. از این رو در دو دهه­ی گذشته، تلاش­ها برای اندازه­ گیری دقیق این ویتامین در مواد غذایی افزایش یافته است. چندین روش برای اندازه گیری فولیک اسید وجود دارد که در این پژوهش دو مورد از آن­ها مورد بررسی قرار گرفته است. روش اصلی موردنظر روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی این ویتامین بود که به کمک سه آنزیم آلفا آمیلاز، پروتئاز و کانژوگاز و باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسیس (7469ATCC ) انجام شد. روش دوم که بیشتر به منظور مقایسه با نتایج حاصل از روش اول مورد استفاده قرار گرفت روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن بود که روش سنجش میکروبی نسبت به کروماتوگرافی مایع از صحت بالاتری برخوردار است، چرا که میزان به دست آمده برای فولیک اسید به روش میکروبی حدوداً 50 درصد بیشتر از مقداری است که توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه­گیری شد. بخش زیادی از این اختلاف مربوط به استخراج کامل­تر فولیک اسید که توسط سه آنزیم مذکور انجام شد، برمی­گردد.با توجه به این پژوهش مشخص شد که روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی برای تعیین میزان ویتامین حساس فولیک اسید و همچنین فولات کل موجود در آردهای غنی شده مناسب تر از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به شمار می­رود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Folate Measurement in Fortified Flour by Tri-enzyme Extraction and Microbiological Assay

نویسندگان English

Maryam Hashemi 1
Sadaf Mehrabi 2
Seyed Abbas Shoja Sadati 3
Seyed Mohammad Musavi 4
چکیده English

Nowadays because of several problems and diseases that treat human health, considering special attention to suitable nutrition and achieving confidence about safe and rich content foods is a very important and unavoidable issue. Folic acid is one of required vitamins for our body that must be provided sufficiently. So there are numerous efforts has been done for more reliable measuring of this vitamin in foods. There are several methods available for measuring folic acid. In this research, two methods have been investigated. The main mentioned method was tri-enzyme extraction and microbiological assay which performed by α-amylase, protease, conjugase and a folate dependent microorganism which was Lactobacillus rhamnosus. Second method was High performance liquid chromatography that is performed in order to proving reliability and accuracy of the first method. Final results of this research showed that tri-enzyme extraction and microbiological assay has more accurate results comparing to high performance liquid chromatography. The reason is that the amount of folic acid detected by microbiological assay is about 50% more than those detected by High performance liquid chromatography. The main reason for existence of this difference in indicated values is due to complete extraction in microbiological assay. We concluded that tri-enzyme extraction and microbiological assay has more efficiency than High performance liquid chromatography to determine accurate amount of sensitive vitamins such as folic acid. In addition, by this method the amount of total folate can be determined.

کلیدواژه‌ها English

Key word: Folic acid
Tri-enzyme extraction
Microbiological assay
Enriched flour
High performance liquid chromatography